Flashmob de Ziua Imnului Naţional. Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn (P)

30 iul. 2021
258 Afișari
Flashmob de Ziua Imnului Naţional. Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn (P)
Flashmob de Ziua Imnului Naţional. Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn. Sursă foto: Basilica.ro

Flashmob de Ziua Imnului Naţional. Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn în deschiderea evenimentului „5 pentru 5”.

Flashmob de Ziua Imnului Naţional. Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn în deschiderea evenimentului „5 pentru 5”.

Flashmob de Ziua Imnului Naţional

În data de 29 iulie a fost sărbătorită Ziua Imnului Național al României, iar Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache a organizat un eveniment în București.

În deschiderea evenimentului „5 pentru 5” organizat de Ziua Imnului Național al României, Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, a organizat un flashmob în Sectorul 5 al Capitalei.

A fost un moment solemn în interpretarea artistului Nicolae Voiculeț.

Naistul Nicolae Voiculeț a cântat Imnul României la 173 de ani de la prima intonare a actualului imn de stat, un simbol al curajului pentru români.

Naistul Nicolae Voiculeț a avut un moment solemn

Artistul a cântat Imnul României în 5 locații diferite din Sectorul 5 al Capitalei:

  • Grădiniţa Paradisul Verde,
  • Zona Pieţei Rahova,
  • Staţia de metrou Eroilor,
  • Bd. Naţiunilor Unite,
  • Biserica Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Nicolae Voiculeț este Ambasador al Culturii și Turismului Românesc în lume. La recitalul ce a avut loc cu ocazia Zilei Imnului Național al României, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, artistul a cântat la nai „Deșteaptă-te române”, Imnul Național al României, dar și piese din folclor.

Joi, 29 iulie 2021, a avut loc o ceremonie militară cu ocazia Zilei Imnului Național al României. Ministerul Apărării Naționale – Comandamentul Garnizoanei București, în colaborare cu Primăria Capitalei, au sărbătorit evenimentul în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național.

În momentul intonării Imnului Național al României, traficul rutier a fost oprit complet pentru 5 minute pe Bulevardul Regina Elisabeta, între Strada Academiei şi Strada Ion Brezoianu.

În anul 1998 a fost instituită Ziua Imnului Național al României, prin Legea nr. 99/1998. Această lege prevede clar ca ziua să fie sărbătorită atât de autoritățile publice, cât și de instituțiile statului. Evenimente organizate cu ocazia Zilei Imnului Național al României trebuie să fie de tipul cultural-educative.

Cookies