Sute de persoane au participat la flashmob-ul împotriva uciderii cailor sălbatici FOTOGALERIE

de:
20 mai 2011
0 Afișari
Sute de persoane au participat la flashmob-ul  împotriva uciderii cailor sălbatici FOTOGALERIE

Cele câteva sute de persoane care au încercat să sensibilizeze autorităţile asupra situaţiei cailor strânşi de la Letea pentru a fi duşi la abator în Covasna au ocolit Piaţa Victoriei de câteva ori, purtând mesaje scrise la adresa politicienilor.

Ofiterul de presa al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, vineri seara, ca jandarmii aflati in zona Palatului Victoria le-au cerut oamenilor, care s-au adunat pentru un flash-mob organizat pe internet, prin intermediul retelelor sociale, sa paraseasca zona, pe motiv ca adunarea lor nu a fost autorizata.

„Jandarmii le-au spus oamenilor ca participa la o actiune ilegala si le-au cerut sa plece din zona. Un grup restrans de manifestanti a refuzat sa paraseasca rondul de la intersectia Bulevardului Iancu de Hunedoara cu Bulevardul Lascar Catargiu, astfel ca jandarmii i-au legitimat”, a declarat Niculae, conform Hotnews.

„O esarfa alba si un mesaj pentru Caii salbatici ai Padurii Letea… au dreptul la o Viata Demna, au dreptul la Libertate si noi ne cerem dreptul la Moralitate si Demnitate , Civilizatie , in propria noastra tara. Suntem impotriva sfidarii societatii civile de catre autoritatile publice din Romania.
Noi suntem Romania, caii din Padurea Letea sunt ai romanilor, nu ai samsarilor.” – spun organizatorii.

Cei 71 de cai sălbatici – 51 de adulţi şi 20 de mânji – au fost capturaţi iniţial de localnicii din C.A Rosetti la presiunea Direcţiei Silvice Tulcea şi a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării pentru că ar distruge pădurea, ronţăind coaja copacilor. Apoi, după ce oamenii au realizat că pot scoate bani de pe urma animalelor – 1 milion de lei vechi pentru un cal, au apărut brusc proprietari pentru toţi caii – unii având documente, alţii având declaraţii. Ei nu s-au lăsat convinşi de către reprezentanţii Vier Pfoten să salveze animalele.

Perioada petrecută de cai în ţarcuri a fost infernală pentru ei: ţinuţi fără mâncare, în grupuri amestecate, armăsarii au început să se bată între ei, provocându-şi răni grave şi călcând în picioare mânjii. Joi, caii au fost încărcaţi în tiruri pentru a fi transportaţi la abatoare. Întrucât sunt animale sălbatice, au reacţionat puternic la încercarea oamenilor de a-i târâ în maşini, iar oamenii au reacţionat violent, bătându-i şi biciuindu-i.

Cookies