Flash mob cu manevre de resuscitare, organizat de voluntari de la Crucea Roșie, pe Bd. Magheru din București. Evenimentul va avea loc luni, 16 octombrie

14 oct. 2023
206 Afișari
Flash mob cu manevre de resuscitare, organizat de voluntari de la Crucea Roșie, pe Bd. Magheru din București. Evenimentul va avea loc luni, 16 octombrie
Flash mob cu manevre de resuscitare, organizat de voluntari de la Crucea Roșie, pe Bd. Magheru din București. Evenimentul va avea loc luni, 16 octombrie | Sursa foto: Facebook - Crucea Roșie Română

Crucea Roșie Română organizează un eveniment special cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Mondială a Resuscitării. În Piața Romană din București va avea loc un flash mob cu 50 de voluntari care vor efectua manevre de resuscitare pe manechine.

Flash mob cu 50 de voluntari Crucea Roșie, pe Bulevardul Magheru din București

Evenimentul organizat de Crucea Roșie, va avea loc luni, 16 octombrie, de la ora 17:00, la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Magheru nr. 24 A.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc la data de 13 octombrie și Ziua Mondială a Resuscitării, sărbătorită pe 16 octombrie ne reamintesc de necesitatea pregătirii oamenilor pentru situații de urgență și de importanța cunoașterii tehnicilor de resuscitare.

Crucea Roșie Română acordă o atenție deosebită instruirii și pregătirii atât a voluntarilor săi, cât și a oamenilor. Procesul de formare al voluntarilor cuprinde cursuri, seminarii, exerciții practice, simulări și tabere de instruire.

De asemenea, au loc cursuri specializate și sesiuni de pregătire pentru publicul larg. Prin aceste inițiative, în anul 2022, nu mai puțin de 94.000 de persoane au participat la cursuri de pregătire în gestionarea dezastrelor, precum și la cursuri de prim ajutor.

Iată ce a declarat Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române:

Dezastrele naturale pot avea un impact devastator în viața oamenilor și a comunităților noastre. Acționând în mod responsabil și învățând cum să ne protejăm și să-i ajutăm pe ceilalți, putem face o schimbare reală. Cu educație și pregătire, putem reduce riscurile dezastrelor naturale și putem oferi o șansă suplimentară de supraviețuire pentru cei care au nevoie de ajutor.

Crucea Roșie Română a transmis că, pentru anul 2024, și-a propus să mărească programul de pregătire pentru intervenția la dezastre a populației. De asemenea, are în vedere formarea de echipe de voluntari specializați în Căutare și Salvare Urbană.

Organizația umanitară ne încurajează să învățăm sau să ne reîmprospătăm cunoștințele despre pregătirea pentru dezastre sau pentru acordarea primului ajutor pentru a devini potențiali salvatori.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies