ȘTIRI

Flacăra Olimpică arde pentru prima dată la București

Ivan Patzaichin a fost primul purtător al torţei olimpice a FOTE 2013 din ştafeta care a plecat, sâmbătă, de la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) şi care va străbate un traseu de 15 km atingând puncte importante din Bucureşti, printre care Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Primăria Municipiului sau Pasajul Basarab, informează Realitatea.net

Din ştafeta formată din aproximativ 70 de persoane nu vor lipsi Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Roşu sau Gabriela Szabo. Ştafeta a plecat de pe Bulevardul Kiseleff, până în Piaţa Victoriei, va trece prin fata Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria, după care va străbate toată Calea Victoriei. La capătul acesteia, ştafeta va traversa podul de pe râul Dâmboviţa şi îşi va continua periplul pe Bulevardul Naţiunilor Unite până la intersecţia cu Bulevardul B.P. Hasdeu.

Flacăra Olimpica va fi purtată și pe Bulevardul Haşdeu până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, după care, pe aceasta arteră, va porni către cartierul Grozaveşti. Torţa va părăsi Splaiul la intersecţia cu Bulevardul Gheorghe Marinescu unde se va indrepta catre intrarea principala a Palatului Cotroceni.

Dupa o oprire la Preşedinţie, purtătorii Flacarii Olimpice vor alerga, prin fata Muzeului National Cotroceni, pe Soselele Cotroceni si Grozavesti, dupa care vor urca pe Pasajul Basarab. La coborârea de pe Pasaj, stafeta işi va continua drumul pe Bulevardele Banu Manta, Ion Mihalache şi Ion Mincu, în directia Monumentului Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor. La monument, Torta Olimpica se va indrepta catre Piata Charles de Gaulle, de unde, pe Bulevardul Constantin Prezan, se va intoarce la Arcul de Triumf, in fata Casei Olimpice.

După periplul de aproximativ patru ore prin Bucureşti, torţa olimpică va reveni în faţa sediului COSR, iar duminică, la ora 9.00, va pleca spre Braşov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button