Fix când primăvara ne cheamă la terase, amenințarea închiderii restaurantelor se întoarce în Bucuești ca ospătarul neplăcut care greșește mereu comanda

25 feb. 2021
109 afișări
Fix când primăvara ne cheamă la terase, amenințarea închiderii restaurantelor se întoarce în Bucuești ca ospătarul neplăcut care greșește mereu comanda

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, solicită prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet.

În acest context, Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, a declarat că nu există nici o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise.

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, potrivit Agerpres.

În același timp, Daniel Mischie a vorbit despre situația abuzurilor și a încălcărilor flagrante a regulilor.

„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a spus Daniel Mischie.

Declarația vine pe fondul discuțiilor despre o eventuală reintrare a Bucureștiului în scenariul roșu, după modificarea modului în care se raportează situația la zi a cazurilor de COVID-19.

Cookies