Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, solicită prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet.
În acest context, Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, a declarat că nu există nici o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise.
„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, potrivit Agerpres.
În același timp, Daniel Mischie a vorbit despre situația abuzurilor și a încălcărilor flagrante a regulilor.
„Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar”, a spus Daniel Mischie.
Declarația vine pe fondul discuțiilor despre o eventuală reintrare a Bucureștiului în scenariul roșu, după modificarea modului în care se raportează situația la zi a cazurilor de COVID-19.