Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, construieşte un centru comercial de două etaje în Centrul Vechi

de:
13 mart. 2012
0 Afișari
Fiul vitreg al Elenei Udrea, Alin Cocoş, construieşte un centru comercial de două etaje în Centrul Vechi

Clădirea, care va fi construită pe strada Lipscani din Centrul Vechi va avea subsol şi două etaje, iar la subsol se va afla un club de noapte notează Hotnews.

„Proprietarul doreste sa construiasca o cladire cu subsol, parter si doua etaje. La subsol va fi un club, iar in restul cladirii comert. Probabil, spatiul va fi ocupat de un magazin de marca. Ca si arhitectura, in acest moment ne-am gandit sa facem trei corpuri de cladire, legate intre ele, pentru a pune in evidenta ruinele celor trei cladiri descoperite in urma cercetarilor arheologice.  Arhitectura cladirii pe care noi o propunem este moderna, insa nu va fi stridenta”, a declarat pentru HotNews.ro Sorin Gabrea, arhitectul care face proiectul.

Deocamdata, acest proiect nu a primit autorizatie de construire, el urmand a fi discutat in Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si avizat de Ministerul Culturii. Daca cele doua institutii isi vor da acordul, arhitectul sef al Capitalei va decide daca elibereaza sau nu Autorizatia de construire. Alin Cocos a acumparat terenul in suprafata de 3.370 mp anul trecut, impreuna cu Anghel Marian. Cei doi sunt beneficiarii constructiei si ai terenului, conform datelor de pe site-ul Primariei Capitalei.

Desi arhitectii nu au obtinut inca autorizatia de construire pe aceasta cladire, pe santierul din strada Lipscani se lucreaza de zor. Reprezentantii Asociatiei Arhitectura Restaurare Arheologie (ARA), un ONG care se ocupa de protectia patrimoniului, sustin ca pe teren se toarna deja fundatiile pentru o noua cladire, iar pivnitele din secolul XVII, care au fost descoperite in 2010 au fost distruse. La vreme respectiva, santierul a fost oprit pentru cercetare arheologica, iar terenul vandut.

La solicitarea HotNews.ro, Primaria Capitalei a raspuns ca a eliberat o autorizatie de „desfiinţare parţială ziduri existente la subsol pentru imobilul situat în str. Lipscani, nr.32-34, sector 3”, pe 21 octombrie 2011. „Lucrările solicitate constau în: desfiinţare parţială ziduri existente subsol, conform studiu istoric, avizelor Ministerului Culturii cu planşe anexă la acestea, planşe pe care sunt evidenţiate zidurile propuse spre desfiinţare, precum şi celelalte acorduri prevăzute de legislaţia în vigoare”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei catre HotNews.ro.

Cookies