Fiul senatorului Plăcintă, eliberat din arest

de:
06 ian. 2011
1 Afișari
Fiul senatorului Plăcintă, eliberat din arest

Magistraţii Curţii de Apel au hotărât şi că Andrei Plăcintă nu are voie să părăsească ţara timp de 30 de zile, informează NewsIn.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă va fi eliberat din arestul Poliţiei Capitalei în cursul zilei de joi, având în vedere că primul mandat de arestare a fost emis pentru intervalul 8 decembrie 2010-5 ianuarie 2011.

Instanţa a judecat recursul miercuri, la proces asistând şi Sorina Plăcintă, însă pronunţarea a fost amânată pentru joi.

Fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului a fost arestat preventiv la 8 decembrie, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucureşti, împotriva căreia tânărul a declarat recurs imediat după pronunţare.

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, reţinut pe 7 decembrie, pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni, şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit procurorilor de la Parchetului Capitalei. În momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Procurorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Cookies