Fiul medicului Mihai Craiu a venit din Marea Britanie pentru a se vaccina anti-COVID 19. Ce vaccin a ales studentul

30 mai 2021
307 Afișari
Fiul medicului Mihai Craiu a venit din Marea Britanie pentru a se vaccina anti-COVID 19. Ce vaccin a ales studentul

Călin Craiu, fiul celebrului medic pediatru Mihai Craiu, a venit sâmbătă la maratonul vaccinării din Capitală tocmai din Marea Britanie, de la facultate. pentru a se vaccina anti-COVID 19. Acesta a explicat că în Regatul Unit programarea persoanelor care sunt tinere este mai complicată, deoarece persoanele vulnerabile au prioritate.

Este cunoscut faptul că maratoanele vaccinării anti-COVID 19 din București au atras atât locuitori din Capitală, cât și oameni din celelalte județe ale țării sau chiar din afara granițelor.

Călin Craiu, fiul lui Mihai Craiu, a călătorit mai bine de 2000 de km să se vaccineze

Printre cei vaccinați la a doua ediție a Maratonului Vaccinării din București s-a numărat și Călin Craiu, fiul medicului specialist pediatru Mihai Craiu. Aflat în Anglia unde urmează un master, Călin a venit în țară special ca să se vaccineze, deoarece în Regatul Unit autoritățile prioritizează vaccinarea vârstnicilor și celor vulnerabili, potrivit Digi24.

Călin a a fost diagnosticat cu mulţi ani în urmă cu afecţiuni de tip astmatic şi a traversat momente grele, amplificate de pandemia de COVID-19, dar spune că rămâne încrezător.

Tânărul de 26 de ani a ales să se vaccineze cu serul produs de Johnson & Johnson, iar cel care i-a administrat vaccinul a fost chiar președintele CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare s-a aflat la Sala Palatului și a luat parte la maratonul vaccinării împreună cu colegii săi de breaslă.

„Am reușit foarte repede să mă vaccinez aici, sunt foarte fericit. În Marea Britanie, în special pentru cei tineri, mi s-a părut că e mult mai greu. Acolo vaccinul e distribuit de NHS, serviciul de sănătate publică, și trebuie să aștepți să fii contactat, dacă nu ai o urgență. Voi aștepta perioada de rigoare, ca să fiu sigur că am anticorpii și mă voi întoarce la facultate”, a declarat Călin Craiu.

La nivel național, imunitatea de grup se încadrează între circa 30% și 50% din populație, spune Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat faptul că dorința de vaccinare rămâne ridicată, deși numărul de persoane vaccinate cu prima doză a scăzut recent. Mai mult, în România gradul de imunitate de grup s-ar afla în acest moment la 30-50%, spune Valeriu Gheorghiță.

„Deși în ultimele săptămâni am înregistrat o scădere a numărului de persoane vaccinate cu prima doză, acest lucru nu se corelează cu scăderea intenției de vaccinare. La nivel național, probabil avem o imunitate de grup obținută atât prin vaccinare, cât și prin boala naturală, care e pe o plajă de 30-35 la sută, până la 50 la sută, iar asta explică de ce România este în scenariu verde, cu o rată de incidență de sub 0,5 la nivel național”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

 

Cookies