Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

de:
04 oct. 2013
1 Afișari
Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Fiul lui Nuţu Cămătaru a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat în localul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010, anunţă Mediafax.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În şedinţa de vineri, instanţa l-a condamnat pe cel cunoscut drept Nuţulică la 11 ani cu executare pentru tentativă la omor calificat, privind fapta de înjunghiere, şi la patru ani şi şase luni, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În final, Tribunalul Bucureşti a contopit cele două pedepse şi a dispus ca fiul lui Nuţu Cămătaru să o execute pe cea mai grea, respectiv cea de 11 ani de închisoare, pe care a sporit-o cu un an, astfel că acesta va avea de executat 12 ani de detenţie.

Alături de fiul lui Nuţu Cămătaru, în dosar a fost condamnat Nicolae Florin Drăguşin, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat şi trei ani şi şase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost contopite, iar rezultanta de zece ani a fost sporită cu un an de către judecător, Drăguşin având de executat 11 ani de închisoare.

Judecătorii l-au condamnat şi pe George Apostol, la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru aceleaşi fapte, pe Monica Constantinescu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, şi pe patronul localului, Ilie Viorel, zis Vivi, la patru ani şi şase luni, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi, în consecinţă, a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la data plăţii efective, în parte acţiunea civilă făcută de partea civilă Marian Naca, şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale, a sumei de 10.000 de euro.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie 2010, Marian Naca a fost înjunghiat cu un cuţit în toaleta pentru femei a restaurantului Million Dollars din Capitală, după ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoană din anturajul lui Ion Nuţu Balint, zis Nuţulică. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant până la începutul lui 2010 şi se afla în local pentru a se întâlni cu foşti colegi şi cu prieteni.

Potrivit anchetatorilor, Naca a stat la masă cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam şi câteva femei. La o altă masă din restaurant, lângă scenă, se afla grupul din care făceau parte Ion Nuţu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Drăguşin şi Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat în permanenţă la masa lui Nuţulică şi a mers şi la alte mese, între care şi masa lui Naca.

Potrivit anchetatorilor, între Naca, zis „Italianul”, şi Nicolae Florin Drăguşin a avut loc o dispută verbală spontană, după ce aceştia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii susţin că Drăguşin i-a povestit incidentul lui Ion Nuţu Balint şi că, ulterior, când Monica Constantinescu şi o altă femeie au mers la toaleta restaurantului, „Italianul” le-a însoţit, aici întâlnindu-se cu Ion Nuţu Balint, George Apostol şi Nicolae Florin Drăguşin.

Cookies