Fiul lui Bercea Mondial, audiat în cazul denunţului împotriva lui Mircea Băsescu

de:
17 iun. 2014
0 Afișari
Fiul lui Bercea Mondial, audiat în cazul denunţului împotriva lui Mircea Băsescu

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat, marţi, în legătură cu denunţul făcut împotriva lui Mircea Băsescu.

Avocatul lui Florin Anghel a arătat, la intrarea în sediul DNA, că fiul lui Bercea Mondial este, de mai bine de patru ore, în faţa anchetatorilor, notează Mediafax.

În respectivul denunţ, a mai spus avocatul, Florin Anghel acuză presupuse fapte de trafic de influenţă ce ar fi fost comise de fratele preşedintelui.

Pavel Abraham nu a dorit să comenteze situaţia de fapt şi să ofere detalii legate de acuzaţii, dar a precizat că, odată cu denunţurile, au fost depuse la procurori şi înregistrări audio-video ce ar dovedi faptele pentru care a fost denunţat Mircea Băsescu.

Avocatul a mai precizat că din dosarul de şantajare a lui Mircea Băsescu deschis la Constanţa, anchetatorii structurii centrale a DNA au preluat doar susţinerile şi denunţul făcut în legătură cu presupusa faptă de trafic de influenţă a fratelui şefului statului. Cercetările în dosarul de şantaj continuă la Constanţa, a adăugat Pavel Abraham.

Plângerea formulată de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, a fost preluată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul structurii.

Această plângere a fost înregistrată iniţial, săptămâna trecută, la DNA Constanţa.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi pe ginerele acestuia, Marius Constantin, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus la DNA Constanţa, două înregistrări audio-video ce urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupţie şi, „în raport de concluziile lor, să se ia măsuri în consecinţă”.

„Este vorba despre două înregistrări, audio şi video în care apar aspecte legate de această cauză şi care, în viziunea noastră, contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum. Apar persoanele la care s-a făcut referire. (…) În discuţie este implicat şi domnia sa (Mircea Băsescu – n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic să lăsăm anchetatorii să evalueze probele şi după aceea sunt convins că veţi vedea şi consecinţe practice, pe care dânşii le vor lua potrivit legii”, spunea Abraham, la ieşirea din sediul DNA Constanţa.

„Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice. Actorii principali sunt cei reprezentaţi de familia domnului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi a domnului Mircea Băsescu, cu cei cu care, într-o formă sau alta, domnia sa a colaborat”, mai preciza avocatul familiei Anghel.

Intervievat de jurnalişti, avocatul Pavel Abraham a spus că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromiţătoare”.

„Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca să ştiu în mod cert, sunt făcute în 20 şi 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranţă nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmează să verifice dacă sunt autentice. (…) S-ar părea, din ce a promis Florin Anghel, că ar mai exista asemenea înregistrări. Eu nu pot să mă pronunţ. Ce mi-a prezentat şi a fost de acord să le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineînţeles. (…) Sunt probe foarte compromiţătoare, asta-i părerea mea”, declara Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus că în aceste înregistrări ar apărea şi numele preşedintelui Traian Băsescu.

„Domnia sa (preşedintele Traian Băsescu – n.r.) nu a fost prezent niciodată la asemenea discuţii, dar numele poate că a fost pomenit într-un context în această cauză. (…) În contextul general al înregistrărilor este vehiculat şi numele domniei sale, în calitatea de preşedinte al României”.

Avocatul a adăugat că numai Florin Anghel a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, dar cumnatul său, Marius Constantin, nu, însă este de părere că înregistrările ar putea să contracareze acuzele ce i se aduc acestuia.

„În cazul domnului Marius Constantin avem intenţia să depunem o cerere pentru înlocuirea măsurii (de arest preventiv – n.r.) cu una mai puţin constrângătoare, mai uşoară, respectiv a arestului la domiciliu sau controlului judiciar”, a spus Abraham.

El a precizat că infracţiunile reclamate de Florin Anghel în plângerea depusă împotriva lui Mircea Băsescu fac referire la trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înrregistrări audio şi video în legătură cu acest caz.

Procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu – fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Cookies