ȘTIRI

Fiul judecătoarei spăgare, fost preot, este cercetat pentru un accident rutier cu trei morţi

Accidentul a avut loc în Târgovişte, pe 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident, conform antena3.ro.
 
Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.
 
În plus, probele biologice au arătat că fiul judecătoarei se urcase băut la volan.
 
Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă.
 
Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgovişte a respins propunerea. La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.
 
Familia victimelor accidentului provocat, în martie 2011, în municipiul Târgovişte, de fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, susţine că acest dosar este tergiversat din cauza influenţei magistratului, conform România TV.
Cumnata preotului decedat în accidentul din Târgovişte, alături de soţia şi fiica lui, susţine că dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică şi Parchetul Judecătoriei Târgovişte.

Se tergiversează acest dosar de doi ani şi jumătate, mama lui (n.r. – a lui Florin Cergan) fiind judecătoare la Bucureşti, are foarte mare influenţă şi ea tergiversează dosarul. Se fac expertize peste expertize, dar nu se trimite dosarul la judecată. Florin Cergan, cel care a omorât-o pe sora mea, pe nepoată şi pe cumnatul meu trebuia să meargă la puşcarie, dar dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică şi Parchetul Judecătoriei Târgovişte. Am fost la Parchet, dar mi-au spus că nu se tergiversează, dar să întreb la Criminalistică, iar de acolo m-au trimis la procurori. Aruncă răspunderea unii pe alţii„, a spus Cecilia Stancu.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Și băiatul ei, fostul preot, a fost arestat pentru complicitate la trafic de influență.
 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button