Senatorul Sorina Plăcintă a ajuns la Tribunal unde urmează să fie judecată arestarea fiului său

de:
07 dec. 2010
0 Afișari
Senatorul Sorina Plăcintă a ajuns la Tribunal unde urmează să fie judecată arestarea fiului său

Senatorul Sorina Plăcintă a venit, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, unde urmează să se judece propunerea de arestare preventivă formulată pe numele fiului său, Andrei Răzvan Plăcintă. Dosarul privind propunerea de arestare a fost înaintat de procurorii Parchetului Capitalei. Propunerea de arestare se judecă în şedinţă secretă.

Potrivit unui comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Plăcintă Andrei Răzvan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii arată că în seara zilei de 06 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

În momentul în care în apărarea părţii vătămate au intervenit doi trecători, învinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu acesta pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi; „în aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată S.N. a căzut în faţa acesteia, iar învinuitul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste partea vătămată” – arat[ Parchetul.

Prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe învinuit, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Citiţi aici declaraţii ale martorilor.

Cookies