ARHIVA B365

Fiul celui mai bogat saudit proiectează o clădire anti-cutremur în Bucureşti

Arcadia va implementa în proiectarea imobilului de 11 etaje tehnologia japoneză denumită Splice Sleeve NMB, pentru protecţie împotriva cutremurelor, scrie capital.ro.

Prima clădire multietajată din Bucureşti care va fi construită din cadre prefabricate din beton va beneficia de un şantier eficient, deoarece partea de structură va fi realizată în fabrică şi asamblată pe şantier„, a declarat Florin Nistor Chinole, partener fondator al Arcadia Engineering.

Prinţul saudit Khaled bin Alwaleed, fiul lui Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud – cel mai bogat saudit, a cumpărat în urmă cu doi ani 50% din acţiunile Arcadia Engineering.

Consorţiul de investitori imobiliari Forte Partners şi-a propus să construiască pe o parte din terenul fostei fabrici de pâine Spicul două clădiri de birouri al căror cost de dezvoltare a fost estimat la circa 100 mil. euro. Ambele imobile ar trebui predate până în septembrie 2017.

Prima clădire din The Bridge, a cărei construcţie a început în februarie, va avea o suprafaţă închiriabilă de 36.000 mp, iar a doua circa 21.000 mp. BCR a semnat în aprilie un contract de închiriere cu Forte Partners, după ce a decis să-şi consolideze funcţiile centrale ale băncii în două clădiri. O parte din activitatea instituţiei financiare se va desfăşura în Bucharest Financial Plaza din Calea Victoriei şi o altă parte va fi mutată în The Bridge.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button