BAZAR

Fiu de deputat, audiat în cazul fraudei la BAC de la liceul Bolintineanu

Fiul unui politician, deputatul Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, a mărturisit că ştia şi el că se strâng anumite sume de bani la liceul Dimitrie Bolintineanu, pentru promovarea examenului de BAC.

„Eu ştiu că s-au dat între 30 de lei şi 100 de lei, bani pentru fondul de protocol. Din aceşti bani ar fi trebuit să se cumpere, chipurile, fursecuri pentru examinatori. Dar de fapt era vorba de sume care ajungeau în felul următor: 30 de lei la supraveghetori şi 100 de lei la şeful comisiei”, a explinat Andreas Păun, fiul politicianului, pentru Libertatea.

Vineri, imediat după terminarea ultimei probe a Bacalaureatului, zeci de poliţişti au venit la liceul din Sectorul 5 pentru a-i duce la audieri pe elevi, după ce s-a aflat că directoarea Costica Vărzaru, împreună cu o întreagă clică de alţi profesori au strâns bani pentru „îmblânzirea” supraveghetorilor de la examen.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, printr-un reprezentant al său, că în cazul elevilor care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală nu au fost emise mandate de aducere, ci de citare. În total, 250 de elevi, printre care şi Andreas Păun, vor fi audiaţi, iar vineri, 20 dintre ei s-au prezentat deja la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button