Fiscul anunță românii că anul 2015 vine cu verificări de amploare

de:
12 dec. 2014
0 Afișari
Fiscul anunță românii că anul 2015 vine cu verificări de amploare

Politica de administrare fiscală în anul 2015, prezentată în documentele aferente proiectului de buget pentru anul viitor, cuprinde mai multe măsuri ce vizează „combaterea fermă a evaziunii fiscale”. Una dintre acestea țintește direct persoanele fizice, potrivit Money.ro.

„Extinderea programului de verificare a situaţiei fiscale prin utilizarea metodelor indirecte la nivel naţional, prin structurile teritoriale ale ANAF, pentru toate categoriile de persoane fizice care prezintă risc fiscal” este, așadar, una dintre măsurile avute în vedere de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Care sunt criteriile după care inspectorii Fiscului selectează persoanele fizice pe care să le controleze la sânge? Analiza de risc pentru persoanele fizice cuprinde elemente precum veniturile declarate, creșterea valorii patrimoniului, precum și cheltuielile efectuate și fluxurile de trezorerie, spun specialiștii în fiscalitate.

Alte informații urmărite de ANAF sunt întârzierea depunerii declarațiilor fiscale, numărul mare al declarațiilor rectificative, domeniul în care activează contribuabilul sau pierderea fiscală.

Cookies