Firmele ce au locuri de parcare de reședință, în Sectorul 2, vor rămâne fără ele. „Parcările rezidențiale sunt pentru cetățeni”

30 sept. 2022
649 Afișari
Firmele ce au locuri de parcare de reședință, în Sectorul 2, vor rămâne fără ele. „Parcările rezidențiale sunt pentru cetățeni”
Firmele ce au locuri de parcare de reședință, în Sectorul 2, vor rămâne fără ele. „Parcările rezidențiale sunt pentru cetățeni” / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Radu Mihaiu, a anunțat firmele ce au locuri de parcare de reședință, în Sectorul 2, vor rămâne fără ele. De luna aceasta toate contractele au fost reziliate.

Firmele ce au locuri de parcare de reședință, în Sectorul 2, vor rămâne fără ele

Radu Mihaiu a anunțat că după corelarea datelor deținute de ADP și a celor deținute de DGVBL a descoperit că peste 50 de locuri de parcare rezidențiale fuseseră acordate unor firme cu mulți ani în urmă.

Regulamentul prevede că locurile de parcare pot fi acordate doar persoanelor fizice. Astfel că, primarul a luat decizia de a rezilia respectivele acte.

Nimeni nu a verificat contractele date cu dedicație acum peste 10 ani.

În sectorul 2, parcările rezidențiale sunt pentru cetățeni. Nu pentru firme, a declarat Radu Mihaiu.

După digitalizarea întregii baze de date de la ADP au fost observate 56 de locuri de parcare ce au fost acordate către 7 firme.

5.400 de cetățeni au locuri de parcare, dar nu au mașină

Primarul Radu Mihaiu a anunțat și că 5.400 de locuri de parcare de reședință din Sectorul 2 au fost acordate unor persoane ce nu au în proprietate mașini. Unii dintre aceștia un totuși contracte de comodat, însă nu toți:

  • 2.800 – Contract de comodat,
  • 2.600 – Fără contract de comodat.

Știu că există acest fenomen, în care cei care au un loc de parcare de la ADP îl închiriază mai departe către alți vecini, dar am o veste proastă pentru ei: îi vom depista și le vom anula locul de parcare.

Locurile de parcare de la ADP sunt pentru persoanele fizice care chiar locuiesc la adresă și care au mașină, a declarat primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a anunțat că urmează să fie făcute controale pentru a se vedea dacă regulile de atribuirea a unui loc de parcare sunt respectate. În caz contrat, contractele respective vor fi reziliate.

Cookies