Firmele care au organizat concertul lui Robbie Williams, amendate de ANPC

de:
28 iul. 2015
1 afișări
Firmele care au organizat concertul lui Robbie Williams, amendate de ANPC

Firmele care au organizat concertul lui Robbie Williams de la București, din 17 iulie, au fost amendate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), din cauza organizării necorespunzătoare a evenimentului. 

Cele două firme au fost sancționate cu 10.000 de lei. Inspectorii ANPC au stabilit că personalul acestora a avut un comportament necorespunzător față de clienți și că organizatorii nu au pus la dispoziția consumatorilor suficiente puncte de vânzare ale produselor comercializate.  

Consumatorii au stat la coada minim 45 de minute pentru a-si putea achizitiona produsele respective(ape, sucuri, bere) si pentru a se putea hidrata corespunzator pe durata evenimentului, care a durat aproximativ 5 ore.

Principalul aspect reclamat de catre consumatori este acela ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, dupa ce au mai stat la o alta coada pentru a incarca o anume suma de bani pe un card.
In urma controlului, s-a constat ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare.
La verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu 2 zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment, se arată în comunicatul de presă al ANPC.

Deoarece in cadrul evenimentului pentru achizitia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori.

Presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a tinut sa precizeze ca :”astfel de practici vor fi verificate si sanctionate de ANPC, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor.”

Peste 300 de persoane au reclamat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor condițiile oferite de organizatori la concertul lui Robbie Williams. Președintele ANPC, Marius Dunca, a anunțat că îi va sancționa pe organizatori cu amenda maximă prevăzută în astfel de cazuri. Vezi mai multe detalii aici.

După ce zeci de plângeri au fost depuse la Protecția Consumatorului, firma care a distribuit berea la concertul lui Robbie Williams a anunțat că vă plăti despăgubiri celor nemulțumiți

Și Coca Cola a comentat organizarea evenimentului, cerându-și scuze față de cei prezenți. De ce, vezi aici.

Cookies