Firme de Top din Capitală

de:
03 nov. 2010
0 Afișari
Firme de Top din Capitală

Potrivit organizatorilor, din cele 136.484 de firme care au depus bilanţul pentru anul 2009, au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru a intra la evaluare 30.266 de societăţi. Dintre acestea, în primele zece poziţii din top vor intra doar 1.683 de companii, adică 1,2 procente din total. Numărul firmelor de top este în creştere cu 20 de unităţi faţă de ediţia precedentă.

„Performanţele celor aflaţi în top la această ediţie sunt cu atât mai meritorii cu cât au fost răsplătite rezultatele obţinute în 2009, an extrem de dificil pentru România. Dacă anul 2008 a fost un an negru pentru cele mai mari pieţe financiare ale lumii, anul trecut a fost marcat de mutaţii semnificative în ceea ce priveşte cererea şi oferta, de creşterea unor economii şi decăderea alatora. Premiem rezultatele obţinute de firmele ai căror manageri au dovedit că au viziune şi pentru care noţiuni precum cea de managementul riscului au ieşit demult din sfera teoreticului, a dicţionarului de termeni economici”, a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Municipiului Bucureşti care a adăugat că în Capitală sunt concentrate 25% din firmele din întreaga ţară.

Conform metodologiei de evaluare, pentru a putea fi declarate admise în Top, societăţile din Capitală ar fi trebuit să aibă cel puţin un angajat anul trecut, să fi obţinut profit şi să nu fi înregistrat datorii la stat. În plus, agenţii economici au fost obligaţi să obţină o cifră de afaceri de cel puîin 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor, respectiv minim 250.000 de lei în cazul celorlalte societăţi. Companiile participante au fost grupate în şase domenii mari de activitate, respectiv cercetare-dezvoltare şi high tech, industrie, construcţii, servicii, comerţ şi turism şi agricultură, pescuit şi piscicultură, aceastea fiind la rândul lor structurate pe cinci clase de mărime: foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

La capitolul cercetare, dezvoltare şi high tech au fost premiate societăţi precum Oracle România SRL, IBM România SRL, Romin Serv SRL, Electromagnetica, Orange România SA şi Asgo Telecom SA.

În sectorul industriei, au primit premii Societatea Naţională a Sării, Stirom SA, Valrom Industrie SRL, Carpatcement Holding SA, Henkel România SRL, Biofarm SA, Transelectrica SA, Lafarge Ciment SA, Distrigaz Sud Reţele SRL, GDF Suez Energy România SA, Apa Nova Bucureşti, Vulcan SA, Doosan IMGB SA, Griro SA, Romaero SA, Alstom Transport SA, Elvila SA, Staff Colection SRL, Agrana România SA, Ursus Breweries SA, Hidroconstrucţia SA şi Energomantaj SA.

La capitolul Servicii au fost recompensate firme precum Romatsa SA, RATB, Blue Air, Prospecţiuni SA, G4S Cash Services SRL, ISS Facility Services SRL, Societatea Cooperativă Meşteşugărească Igiena, Fan Courier Expres, DHL International, Rosal Group, Med Life şi Compania Naţională Loteria Română.

În domeniul comerţului şi turismului au fost înmânate premii pentru OMV Petrom Gas, British American Tobaco Trading, Lukoil Romania, Avon Cosmetics, Sind Romania SRL sau US Food Network SA.

În paralel, a fost organizată şi o festivitate de premiere structurată pe sectoare. Cele mai multe distincţii au revenit Sectorului 1 al Capitalei, respectiv pentru aproximativ 1.100 de firme, urmat de Sectorul 2 cu 1.000 de societăţi. În sectorul 3 din Bucureşti au fost premiate 975 de companii, în Sectorul 4- 845, iar în Sectoarele 5 şi 6 câte 806, respectiv 942 de frme.

Începând din acest an, Colegiul de Conducere a CCI a decis să decerneze premii şi unor persoane din afara sistemului cameral. Astfel, Trofeul Hermes a revenit ministrului culturii şi patrimoniului naţional, Kelemen Hunor. CCI a premiat pentru al treilea an consecutiv şi companiile bucureştene preocupate de calitatea mediului şi care utilizează tehnologii nepoluante. Capacitatea de inovare a oamneilor de afaceri bucureşteni a fost răsplătită, pentru al zecelea an consecutiv, cu Trofeul creativităţii decernat în baza datelor de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, academicianul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, alături de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Cookies