ARHIVA B365

Firma lui Rudeanu, ginerele lui Blaga, administrată de o femeie expulzată din România în 2014

Unul dintre oamenii cheie din firmele fantoma aflate in circuitul evazionist inlesnit de ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, se numeste Galina Vasilenco, era administrator la trei firme si se ocupa de o ferma de oi, iar in 2014 a fost expulzata din Romania.

In referatul prin care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au cerut arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, este prezentata pe larg situatia unuia dintre oamenii cheie ai lui Rudeanu, respectiv a Galinei Vasilenco, expulzata in 2014 in Republica Moldova, informează Hotnews.ro.

Ea figura ca asociat, administrator si imputernicit pe conturile bancare ale societatilor Biovros, Biotehnical Industrial si Edificia 2003 Construct, care, in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2012, figureaza ca furnizori importanti ai societatii lui Rudeanu, Axis Corporate Security, valoarea totala a facturilor fiscale ce atesta prestarea unor servicii sau bunuri catre aceste societati fiind de 3.577.401 lei plus TVA in cuantum de 816.388 lei.

Procurorii arata ca, din analiza rulajului conturilor acestor trei societati, rezulta ca sumele primite de la Axis Corporate Security erau fie retrase de la sediul bancii sau de la ATM de catre Galina Vasilenco, fie transferate in conturile bancare ale altor societati comerciale, avand si acestea un comportant fiscal disimulat de tip fantoma.

„Din verificarile facute la Oficiul Roman pentru Emigrari rezulta ca Galina Vasilenco a fost indepartata de pe teritoriul Romaniei in 20 iunie 2014. Pe durata sederii acesteia pe teritoriul Romaniei a fost gazduita de Ina Ceban si Iurie Ceban la domiciliul acesteia din Bucuresti, sectorul 2, iar ulterior s-a aflat la o firma de oi a familiei Ceban din comuna Campineanca, judetul Vrancea, unde a ajutat la treburile gospodaresti”, se mai arata in documentul citat.

Astfel, conchid anchetatorii, pe intreaga perioada in care s-a aflat in Romania, Galina Vasilenco a fost folosita pentru retragerea unor importante sume de bani din conturile societatilor unde era asociat, administrator si imputernicit, fara a presta vreun fel de activitate pentru societatea lui Rudeanu.

In document se arata ca banii retrasi ajungeau de regula la Iurie Ceban.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 600.000 de euro. In dosar sunt vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, Axis Corporate Security, care ar fi fost implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de servicii.

In 2012, firma a castigat si contractul de paza a unitatilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat ca societatea a fost sanctionata de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, pentru ca nu si-a respectat obligatiile fata de angajatii care se ocupa cu paza unitatilor miniere.

De asemenea, firma a castigat contracte cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, pentru paza unor poduri aflate in patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renuntat la contractul cu CNADNR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button