ÎN BUCUREȘTI

Firma greacă Aktor anunță startul lucrărilor pentru lotul trei din Autostrada de Centură București Sud. Ce dată a fost stabilită

Reprezentanții Aktor au discutat luni în cadrul unei videoconferințe cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România. Firma greacă a anunțat când începe construcția lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud.

Ce dată a fost stabilită

Firma greacă Aktor a anunțat că, în privința lotului trei din Autostrada de Centură București Sud, lucrările vor începe până la finele lunii mai 2021.

Reprezentanții Aktor au discutat luni în cadrul unei videoconferințe cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România.

„Determinarea cooperării și dorința comună în ceea ce privește aspectele strategice au fost reconfirmate în cursul recentei videoconferințe dintre Christos Panagiotopoulos, președintele executiv al Aktor, și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România”, au arătat reprezentanții Aktor, într-un comunicat de presă.

Firma greacă Aktor anunță startul lucrărilor pentru lotul trei din Autostrada de Centură București Sud

Contractul pentru execuția celor 17,96 kilometri ai lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud (Bragadiru – Joita) a fost atribuit asocierii Aktor – Euro Construct, pentru suma de 853,42 milioane de lei. Ordinul de începere pentru activitatea de proiectare a fost emis in 23 mai 2019, iar termenul de finalizare a contractului este decembrie 2022.

„În prezent antreprenorul a reusit să finalizeze declarația de proiectare (înregistrând întârzieri majore în activitatea de proiectare), fiind penalizat conform contractului pentru neîndeplinirea punctului de referință nr 1 (finalizarea declarației de proiectare). Februarie – martie 2021: antreprenorul va proceda la elaborarea PAC si PTE”, se menționează pe site-ul Companiei de Drumuri cu privire la stadiul lucrărilor pe lotul 2 din A0 Sud.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button