Firma care a relansat bicicletele Pegas vrea să se listeze la bursă

de:
18 feb. 2015
1 Afișari
Firma care a relansat bicicletele Pegas vrea să se listeze la bursă

Firma care a relansat bicicletele Pegas vrea să se listeze pe AeRO – noua piaţă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi îşi propune să atragă, într-o primă etapă, 300.000 de euro de la investitori pentru a finanţa dublarea vânzărilor sale de biciclete, informează zf.ro.

Producţia de biciclete Pegas a debutat în 1972, la fabrica de la Tohan, iar în anii ’90 producţia a fost abandonată, fabrica concentrându-se pe sectorul de armament. Proprietatea asupra mărcii a expirat, iar un tânăr antreprenor, Andrei Botescu, a reînscris brandul Pegas la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi a relansat producţia de biciclete, potrivit Economica.net.

Firma Atelierele Pegas este deţinută în prezent de patru asociaţi, care îşi evaluează afacerea la circa 1 milion de euro, iar în 2014 vânzările de biciclete Pegas au însumat 1.500 de unităţi.

Firma vizează dublarea producţiei de biciclete în 2015 (costul de producţie este de 100 de euro/unitate), iar pentru viitor are în vedere şi atragerea unor sume mai mari pentru facilităţi integrate de producţie.

AeRO este un sistem alternativ de tranzacţionare operat de BVB, dedicat finanţării IMM-urilor sau companiilor aflate la început de drum (start-up-uri), care nu îndeplinesc criteriile de mărime şi vechime pentru listarea pe piaţa reglementată, dar care au rate ridicate de creştere şi potenţial.

Transparenţa sporită prin listarea pe AeRO le dă posibilitatea acestor companii să atragă noi parteneri şi investitori şi să se finanţeze prin emisiuni de acţiuni sau obligaţiuni. Pentru admiterea pe AeRO, companiile trebuie să aibă o valoare de piaţă anticipată de cel puţin 250.000 de euro. Noua piaţă a BVB va fi lansată oficial pe 25 februarie.

Cookies