ȘTIRI

Firma care a defrişat zeci de copaci în Parcul Tineretului,câştig în instanţă la contestarea amenzii

In lunile mai si iulie 2014, au fost defrisati circa 80 de copaci de pe terenul din Parcul Tineretului retrocedat Marioarei Micsunescu, arborii fiind pusi la pamant pentru a face loc unui cartier de vile cu subsol, parter, doua etaje si mansarda, potrivit constatarilor facute de Garda de Mediu.

Defrisarile nu au avut aviz de la Primaria Capitalei, asa cum cere legea, iar firma responsabila, Constructii Locuinte Noi Chi, a fost amendata de organul de control de doua ori, in total cu 140.000 lei.

Societatea a contestat insa in instanta procesele verbale ale amenzilor, iar pentru prima amenda in valoare de 40.000 lei Judecatoria sectorului 4 a dat castig de cauza celor care au defrisat. Sentinta poate fi atacata cu recurs. In ceea ce priveste amenda de 100.000 lei, procesul inca se judeca, informează Hotnews.ro.

Asociatia de proprietari din blocul care se afla in fata fasiei de parc defrisate spune ca primul proces a fost pierdut din cauza ca Garda de Mediu nu s-a aparat, aceeasi situatie fiind si la cel de-al doilea litigiu.

Mai multe detalii, pe Hotnews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button