ARHIVA B365

„Firicel” din serialul „Las Fierbinţi”, beneficiar al Dării în plată. De ce a renunţat la locuinţă

Actorul din serialul „Las Fierbinţi” a ajuns la concluzia că mai trebuie să achite acum, după aproape 9 ani, aproximativ 90.000 de franci elvețieni, plus dobânzi și comisioane.

„Pare un paradox, nu? Garsoniera nu mai valorează nici jumătate din această sumă”, arată vedeta unui serial care înregistrează de mai mulți ani vârfuri de audiență și în care el interpretează rolul lui „Firicel a lu’ Cimpoaie”, prietenul de băutură al lui „Celentano”.

Conform informațiilor Profit.ro, creditul a fost contractat de la Bancpost.

CITEŞTE ŞI Cum arată PRIMUL răspuns al unei instituţii financiare privind acceptarea dării în plată a locuinţei

Clientul unei instituţii de credit a depus notificarea vineri, 13 mai, când a intrat în vigoare legea și, marţi, instituția financiară nebancară a trimis răspuns că vrea să vadă imobilul înainte de a încheia actul de dare în plată la notar.

Actorul spune că pierderea casei îl întristează, deoarece se desparte de un bun de care îl leagă multe lucruri, dar este și eliberat de povara acestui contract de credit care îi răpește energie, timp, libertate și îl împiedică să se bucure de viață.

El arată totodată că persoanele care au luat credite nu au avut nicio șansă, fiind „victimele campaniilor agresive de inducere în eroare a populației” cu privire la moneda francului elvețian.

„Acum mă întreb ce ar trebui să răspund dacă banca îmi va trimite o somație cu «Bă’, ești nebun?!»… cred că sigur voi spune «Bă, ești proastă?!»…”, mai spune actorul, parafrazând astfel unul dintre dialogurile serialului TV.

Legea dării în plată permite debitorilor persoane fizice consumatori să închidă datoriile la bancă prin trecerea în proprietatea creditorului a locuinței care garantează un credit imobiliar în valoare de până la 250.000 de euro echivalent la cursul de la data acordării.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button