ESENTIAL

Firea vrea să amenajeze curţile şcolilor din Bucureşti pentru activități sportive

Am făcut deja un prim demers și cât de curând vă vom invita la prima curte de școală care se deschide pentru activități sportive. Este adevărat, e nevoie și de o mică investiție — și mă refer la faptul că unele curții au gropi, pietre, nu sunt amenajate, dar printr-n efort comun putem să amenajăm aceste spații. Trebuie să asigurăm paza, siguranța celor care vin să facă sport și servicii medicale„, a explicat primarul general.

Primarul general, Gabriela Firea, a dat joi dimineață startul evenimentului „Sport pentru Inima Capitalei”, în Parcul Tineretului.

„Am dat startul competiției sportive și îmi doresc ca ea să nu fie una singulară. Îmi propun ca primar general să fac în așa fel ca elevii și copiii din grădinițele și școlile Capitalei să practice sport, să facă mișcare în aer liber. Sportul de performanță începe de la grupa mică (…). Foarte mulți elevi își iau scutire de la ora de sport, în cazul celor cu afecțiuni este de înțeles, dar în cazul celorlalți trebuie să discutăm cu părinții și profesorii să renunțe la aceste scutiri. Sportul te călește, sportul te pregătește pentru viață și, nu în ultimul rând, te învață să ai un spirit de fair play. Copiii din Capitală au dorit să participe la acțiunea de azi tocmai pentru a transmite din partea noastră mult succes și multă baftă sportivilor noștri care începând de mâine vor participa în competiții la Olimpiada de Rio. În mod special, ne-am gândit ca astăzi să aibă loc acest eveniment pentru a le transmite de la distanță că suntem alături de ei, că îi încurajăm și că facem și noi, cu puterile noastre mai modeste, sport. Bineînțeles, nu de elită, nu de performanță, acolo unde au ajuns ei, dar le ținem pumnii, le urăm baftă și ne vom bucura când steagul României va urca pe cele mai înalte culmi și îi așteptăm acasă cu cât mai multe medalii”, a declarat Firea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button