Firea vrea ca Primăria Capitalei să preia modelul de management al Primăriei Vienei

de:
19 oct. 2016
0 Afișari
Firea vrea ca Primăria Capitalei să preia modelul de management al Primăriei Vienei

Așa cum am declarat public de foarte multe ori, consider că administrația orașului Viena este cel mai bun model de conducere a unui oraș din Europa. Îmi doresc ca PMB să preia bunele practici și modelul de management al Primăriei Viena și ca bucureștenii să beneficieze de o administrație eficientă, corectă și transparentă, așa cum este cea a orașului Viena„, a declarat primarul general, potrivit unui comunicat al PMB.

Firea efectuează, de luni până miercuri, o vizită la Viena, la invitația primarul orașului austriac.

Am studiat foarte mult modul de organizare internă a primăriei dumneavoastră, organigrama este cea mai eficientă și profesionistă modalitate de organizare a unei astfel de instituții. În acest moment, aparatul de specialitate al primarului general are în componență peste o mie de posturi, instituțiile și serviciile publice înființate de CGMB însumează peste 5.700 posturi, iar cele trei regii/ instituții publice autonome (RADET, RATB și AMRSP) au în jur de 15.000 de angajați. În total, Municipalitatea București are 21.000 de salariați„, a afirmat Gabriela Firea.

Cei doi edili au analizat modalitatea prin care salariații Primăriei Capitalei ar putea efectua stagii de perfecționare la Viena, inclusiv module de practică.

În cadrul întâlnirii s-au abordat subiecte de interes pentru municipalitatea bucureșteană, care dorește să preia modelul de bune practici pentru domenii prioritare precum transportul, turismul, gestionarea deșeurilor, parcurile și spațiile verzi, transportul, etc.

Referitor la turism, Firea a amintit că unul dintre obiectivele noii administrații este transformarea Capitalei într-o destinație turistică și de afaceri.

Bucureștiul este un oraș cu un potențial turistic foarte mare, dar nu reușim să atragem numărul de turiști pe care ni-l dorim. În ultimii trei ani, numărul turiștilor a crescut constant — 130.000 de turiști în plus în fiecare an. Astfel, până la finalul acestui an vom consemna că Bucureștiul a primit peste un milion de vizitatori. Avem un singur Punct de Informare Turistică oficial administrat de municipalitatea București„, a menționat Firea.

Ea a precizat că se intenționează realizarea unei hărți digitale a Bucureștiului, care să conțină toate clădirile și monumentele aflate în circurite turistice și care să fie postată pe site-ul Primăriei.

În acest sens, dorim să deschidem un birou de reprezentare a orașului București la Viena, a cărui principală sarcină ar fi promovarea Capitalei ca destinație turistică și de afaceri„, a anunțat edilul.

În ceea ce privește gestionarea deșeurilor, Gabriela Firea a explicat că în București nu există implementat un sistem de colectare selectivă, dar că dorește să preia modelul Vienei.

Un alt subiect abordat a fost cel a canalului Dunăre — București, Gabriela Firea subliniind că vrea ca PMB să preia responsabilitatea realizării lucrărilor în București, iar această investiție să devină o prioritate pentru Capitală.

Gabriela Firea i-a oferit cadou omologului său vienez un tricou al Naționalei de fotbal a României.

În cadrul vizitei oficiale, primarul Bucureștiului s-a întâlnit și cu directorul Curții de Conturi al orașului Viena, dr. Peter Pollak, se mai arată în comunicatul PMB.

Cookies