Firea vrea ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie introduse în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

de:
18 iul. 2013
1 Afișari
Firea vrea ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie introduse în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, prezentă, joi, la Ploieşti, la o dezbatere pe tema regionalizării şi descentralizării, la care au participat vicepremierul Liviu Dragnea, primari şi preşedinţi de consilii judeţene din mai multe judeţe, a afirmat că susţine introducerea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în regiunea Sud Muntenia. Vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut această propunere, spunând că „sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple”, scrie Mediafax.

Firea a explicat că în momentul în care a mers la Bruxelles pentru a încerca să acceseze fonduri europene, a constatat că zona formată din judeţul Ilfov şi Bucureşti nu poate accesa bani europeni ca poli de creştere, întrucât nu este constituită în acest sens.

Senatorul a mai spus că includerea Bucureştiului şi a judeţului Ilfov în regiunea Sud Muntenia este „firească”, în condiţiile în care prin această zonă trece traseul care leagă Capitala atât de Ardeal, cât şi de Moldova.

Liviu Dragnea a afirmat apoi că principalele criterii de care se va ţine cont în procesul de regionalizare vor fi cele „funcţionale care să-i ajute pe cetăţeni”.

Cookies