ARHIVA B365

Primarul Capitalei: Vom propune în şedinţa CGMB alocarea a 3,5 milioane euro pentru reparaţii RADET

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după discuţii cu conducerea şi sindicatul RADET, că suma necesară pentru reparaţii urgente în reţeaua de termoficare se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, scrie news.ro.

Suntem de acord să propunem primei şedinţe a Consiliu General al Primăriei Capitalei, de săptămâna viitoare, o rectificare bugetară care să prevadă această sumă, de aproximativ 3,5 milioane de euro, şi să se acţioneze în regim de urgenţă acum, cât este cald afară, pentru a fi pregătiţi pentru iarnă, pentru reparaţii la reţeaua termică Mihai Bravu şi reţeaua Banu Manta-Filantropia„, a spus primarul general.

Beneficiari vor fi bucureştenii din cartierele Banu Manta, Ştefan cel Mare, Titulescu, Mihalache, Colentina, Fundeni, adică aproximativ un sfert din locuitorii Capitalei.

Pentru celelalte cartiere nu sunt identificate probleme deosebite, dar dacă va fi nevoie, se va putea interveni„, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei a precizat că există riscul ca, dacă municipalitatea aprobă alocarea acestei sume, banii să fie transferaţi în contul care este acum blocat de către ELCEN printr-o hotărâre judecătorească. În acest context, Firea a precizat că va solicita premierului şi ministrului Energiei să dea garanţii că această sumă va fi utilizată pentru reparaţii.

În întâlnirea pe care o voi avea mâine (miercuri, n.r.) cu rerezentanţii ELCEN – dar voi solicita şi sprijinul ministrului Energiei şi premierului -, vom solicita ca aceşti bani să nu poată fi popriţi de ELCEN, să nu facă obiectul acestei popriri şi să poată să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie, şi anume la reparaţiile din zonele amintite„, a declarat edilul.

Gabriela Firea a mai spus că RADET are o sumă importantă de care va beneficia prin municipalitate, din fonduri europene, respectiv 187 milioane de euro, dar procesul pentru pregătirea documentelor necesare deschiderii aplicaţiei la Bruxelles a fost încetinit.

Noi, astăzi, am stabilit calendarul operaţional şi tot ceea ce va fi nevoie. Eu chiar am propus o devansare a termenului, care era stabilit iniţial în martie 2017, şi toţi cei prezenţi au fost de acord să avem toate documentele gata la 1 octombrie anul acesta”, a mai spus Firea, precizând că acei bani vor fi alocaţi pentru modernizarea reţelei de termoficare.

Întrebată de unde vor fi luaţi banii necesari pentru rectificarea bugetară, Gabriela Firea a spus că departamentul Economic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti trebuie să găsească până miercuri o soluţie.Preşedintele sindicatului RADET, Ioana Stoica, a declarat că după poprirea contului RADET, luni s-a primit un titlu executoriu inclusiv pe contul sindicatului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button