Firea: Voi propune CGMB ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB să fie dotate şi modernizate

de:
27 aug. 2016
1 Afișari
Firea: Voi propune CGMB ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB să fie dotate şi modernizate

Potrivit unui comunicat al PMB, remis sâmbătă, primarul general Gabriela Firea şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut o întâlnire în care au discutat şi despre inventarul pe care primăria a decis să îl facă la toate cele 19 spitale aflate în subordinea Municipalităţii.

Aşa cum s-a aprobat joi, în şedinţa Consiliului General, ca toate cele 447 de cabinete medicale şcolare şi cele 143 de cabinete stomatologice din unităţile de învăţământ public preşcolar, şcolar şi universitar din municipiul Bucureşti să fie dotate cu echipament şi personal de specialitate, aşa voi propune şi în şedinţa CGMB din septembrie ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB să fie dotate şi modernizate, pentru ca acestea să înceapă să funcţioneze aşa cum trebuie să o facă într-o capitală europeană„, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.

Primăria Capitalei doreşte să afle exact ce dotări sunt urgente, ce reparaţii sunt necesare şi care este nevoia de personal în aceste spital. În prezent, se mai aşteaptă date doar de la două spitale ale ASSMB.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a felicitat şi încurajat iniţiativa primarului general şi a subliniat importanţa pregătirii judicioase a oricărui proiect de investiţii şi a unei viziuni integrate, se arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii, Vlad Voiculescu a anunţat că Ministerul Sănătăţii lucrează la un nou model cadru al contractului de management, care se va încheia între managerul spitalului public şi instituţia care are în subordine spitalul, iar cei doi oficiali au convenit să aibă loc o consultare şi cu specialişti din ASSMB.

Cookies