Firea, vești URIAȘE pentru bucureșteni: alocăm 550.000 de euro. Dublăm capacitatea de testare

de:
30 iul. 2020
0 afișări
Firea, vești URIAȘE pentru bucureșteni: alocăm 550.000 de euro. Dublăm capacitatea de testare

„Organizare, da! Panica, nu!

Crestem capacitatea de testare a bucurestenilor de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste zilnic! Achizitionam inca 5 aparate de testare PCR si 7 extractoare.
La propunerea mea, ca primar general, consilierii au aprobat, in sedinta de consiliu proiectul „Testarea Continua”.

Dupa cum bine stiti, inca din luna martie a acestui an, am cumparat 5 aparate Real Time PCR si extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeș, Spitalul Sfanta Maria si Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Pentru ca ne dorim sa venim in sprijinul bucurestenilor si a putea realiza cat mai multe teste in vederea unor diagnosticari rapide, achizitionam inca 5 Aparate Real Time Multiplex PCR și 7 Sisteme Extracție Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul Dr. Victor Babeș, Coltea si Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor.

Cu aceste aparate, vom putea creste capacitatea de testare de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste.

Bugetului proiectului „Testarea continuă”, asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro.

In acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare care vin în sprijinul bucureștenilor: „Testăm pentru București”, „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, programul „Pentru cei care nu stau acasă” si „Vacanța 2020″, partea a-II-a a proiectului „Testăm pentru București”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de îndată de miercuri, un proiect de hotărâre privind achiziţionarea a încă cinci aparate Real Time PCR şi a şapte sisteme de extracţie automate de acizi nucleici, pentru diagnosticarea noului coronavirus potrivit Agerpres.

Proiectul adoptat prevede că se mandatează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să achiziţioneze cinci aparate Real Time Multiplex PCR şi şapte sisteme de extracţie automate de acizi nucleici, în vederea dotării Spitalului Clinic Colentina, Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalului Clinic Colţea şi Spitalul Clinic de Ortopedie”Foişor”.

Bugetul proiectului „Testarea continuă” se ridică la 2.672.800 de lei.

„Încă din luna martie (…) noi am achiziţionat prin ASSMB cinci aparate de testare Real Time PCR, de asemenea şi extractoare (…) pentru a putea să testăm cât mai mult, să depistăm persoanele care sunt contaminate, astfel încât acestea să poată să fie izolate şi tratate, dacă au simptome. Din păcate, aceleaşi eforturi nu au fost făcute şi de Ministerul Sănătăţii. Acum venim tot noi (…) să creştem în continuare capacitatea de testare a Capitalei. Practic, noi până acum puteam să realizăm 800 de teste, după votul de astăzi şi achiziţia aparatelor Real Time PCR în regim de urgenţă vom putea realiza cu extractoarele necesare 1.600 de teste pe zi. (…) Aceste aparate sunt foarte importante, pentru că, în acest moment, nu mai există obligativitatea internării pentru persoanele asimptomatice decât 48 de ore, dar se poate şi refuza, de asemenea, în scris”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, în şedinţa CGMB.

Ea a afirmat că, de asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanţă şi au nevoie de teste recente de 72 de ore.

„Din nefericire, au fost declaraţii nesăbuite din partea unor reprezentanţi ai Guvernului care au transformat practic România într-un fel de ţară foarte virusată, cea mai virusată ţară europeană şi suntem pe lista neagră de călătorie a ţărilor din UE. Iată că trebuie să creştem această capacitate de testare. Bucureştenii vin în număr mare să se testeze la toate spitalele noastre, fireşte şi la clinici private cei care-şi permit din punct de vedere financiar”, a adăugat Gabriela Firea.

Cookies