Firea, vești bune pentru 1.000 de familii: Când sunt gata lucrările la cartierul Henri Coandă

de:
12 feb. 2020
2 Afișari
Firea, vești bune pentru 1.000 de familii: Când sunt gata lucrările la cartierul Henri Coandă

„Dupa 10 ani de cand au fost incepute dar abandonate, lucrarile la cartierul de locuinte Henri Coanda se vor finaliza anul acesta! Primul lot in luna mai, al doilea in luna septembrie! Au fost 3 ani de munca dar se vad rezultatele!

Am semnat Actul Aditional pentru Lotul 2, in cadrul unei sedinte de lucru cu responsabilii de acest proiect.

Vesti bune pentru aproximativ 1.000 familii din cartierul Henri Coanda! Dupa ce au asteptat peste un deceniu sa beneficieze de toate utilitatile necesare unui trai decent, anul acesta cartierul Henri Coanda va deveni un cartier modern, cu toate facilitatile aferente.

Concret, obiectivul denumit „Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe „Henri Coandă”sector 1”, este impartit in 2 loturi si vizeaza introducerea retelelor cu alimentare cu apa, canalizare, iluminat public si drumuri aferente ansamblurilor de locuinte.

Lotul I cuprinde un numar de 27 de strazi, iar lucrarile sunt finalizate in proportie de 85%.

S-au finalizat lucrarile la reteaua de alimentare cu apa, rețeaua de canalizare menajeră şi pluvială (inclusiv bazinele de retenție ape pluviale şi stațiile de pompare aferente), colectorul de canalizare si iluminatul public.

S-au asfaltat 19 strazi si urmeaza asfaltarea celorlalte 8 străzi.
Data estimată pentru finalizare este mai 2020.

In ceea ce priveste Lotul II, acesta cuprinde un numar de 23 de strazi. Pentru acest lot am semnat un act aditional care ne permite continuarea si finalizarea lucrarilor.

Pe 17 strazi au fost executate retelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială in proportie de 50%, incluzând și lucrările de construcție ale bazinului central de retenţie ape pluviale.
Data estimată de finalizare a lucrărilor este luna septembrie 2020.

Valoarea lucrărilor pentru cele două loturi atribuite este de aproximativ 40 de milioane de euro, dintre acestia 10 milioane de euro vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2020)”, este mesajul Gabrielei Firea.

Cookies