ARHIVA B365

Firea sprijină direcțiile sociale: ‘În Bucureşti, aproape 500.000 de persoane de peste 65 de ani’

„Mai exact, 483.000 de persoane au peste 65 de ani în Capitala României. Vă daţi seama că este un efort foarte mare, un efort imens pe care trebuie să îl facă atât Primăria Capitalei, cât şi cele şase primării de sectoare, prin direcţiile noastre sociale şi prin Poliţiile locale, care sunt acum coordonate de Poliţia naţională. Am luat deja legătura cu colegii de la sectoare. De asemenea, cu reprezentanţii Poliţiei, în primul rând, pentru a identifica aceste persoane. Fac apel şi la preşedinţii asociaţiilor de proprietari să ne ajute, să ne sprijine, să ne transmită liste cu persoanele pe care le-au identificat. În prima etapă, aş spune eu, cele care nu au niciun fel de ajutor din partea familiei”, a spus primarul general, la Antena 3.

Ea a menţionat că, în prezent, direcţiile de asistenţă socială oferă sprijin persoanelor cu dizabilităţi, familiilor monopartentale, persoanelor foarte în vârstă care nu au sprijin din partea aparţinătorilor.

„Persoanele după o anumită vârstă trebuie să fie protejate, trebuie să stea mai mult în casă în această perioadă, e o certitudine, pentru că sunt primele vulnerabile în faţa pandemiei de coronavirus. (…) Direcţiile de asistenţă sociale trebuie să fie sprijinite, pentru că nu au capacitatea, nici ca infrastructură, nici ca număr de personal, nici financiar să facă faţă de unele singure. Sunt convinsă că toate autorităţile locale au relocat şi personal şi infrastructură şi au făcut şi rectificări bugetare să susţină direcţiile sociale, dar nu va fi de ajuns. Nu poate o primărie mică sau mare să susţină un efort atât de mare. Şi apar din ce în ce mai multe cazuri sociale şi printre tineri: cei care au rămas fără job sau cei care au salarii foarte mici”, a precizat Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii, iar pentru persoanele de peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale.

„Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Pe 19 martie, Gabriela Firea anunţa că seniorii, persoanele cu dizabilităţi şi familiile monoparentale care au nevoie de ajutor în vederea aprovizionării cu alimente de bază sau medicamente pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială. Aceste persoane pot apela serviciul TELVERDE 0800 821 218, gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 09,00 – 17,00. Persoanele cu deficienţe de auz pot da mesaj la numărul de telefon 0753.772.406.

Reprezentanţii DGASMB pot achiziţiona, pentru cei interesaţi, în limita stocurilor disponibile de pe piaţă, minimul necesar de alimente de bază sau medicamente. Cheltuielile sunt suportate de cei care solicită ajutorul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button