LA MINE-N CARTIER

Firea solicită instituţiilor din CGMB şi regiilor proprii să înceapă tratamentul contra ŞOBOLANILOR

Potrivit unui comunicat al PMB, de lunea viitoare, primăriile de sector, prin administrațiile domeniului public, vor începe aplicarea tratamentelor de deratizare pe domeniul public administrat.

De asemenea, PMB solicită tuturor societăților comerciale, agenților economici, persoanelor juridice să respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/ 2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localităților. În acest sens, potrivit comunicatului, articolul 102 al Ordinului ANRSC precizează: „Autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici, cetățenii cu gospodarii individuale și asociațiile de proprietari/ locatari au obligația de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor și rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile și/ sau generatoare de disconfort din spațiile pe care le dețin cu orice titlu…„.

Totodată, PMB face apel la asociațiile de locatari/ proprietari să efectueze tratamentele menționate tot în aceeași perioadă, pentru asigurarea caracterului unitar al tratamentelor și pentru eficientizarea rezultatelor.

PMB reamintește că procedura de licitație pentru achiziția serviciului public de salubrizare — deratizare (combatere șobolani) și dezinsecție (combatere țânțari) a fost demarată foarte târziu de fosta administrație (în aprilie 2016), deși contractul pentru prestarea acestui serviciu a expirat încă din luna decembrie a anului 2015.

Acest contract a fost prelungit din anul 2009, fără organizarea unei noi licitații, operațiune absolut netransparentă prin care nu s-a asigurat un mediu concurențial care ar fi putut conduce la obținerea unor costuri de operare mai mici și, implicit, folosirea eficientă a banului public. În prezent, licitația nu este încă finalizată, comisia de licitație analizând ofertele depuse de ofertanți în data de 11 august 2016. Menționăm că, după atribuirea contractului pentru deratizare și dezinsecție, la nivelul Municipiului București se va putea pune în aplicare Programul Unitar de Igienizare„, se mai arată în comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button