Reacția lui Firea după ce la Pasajul Doamna Ghica au ajuns piese de tablier: Când au venit dânşii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească /Sunt în stare să lanseze și artificii

04 sept. 2022
15098 Afișari
Reacția lui Firea după ce la Pasajul Doamna Ghica au ajuns piese de tablier: Când au venit dânşii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească /Sunt în stare să lanseze și artificii

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, sâmbătă, după ce primele componente din tablierul metalic de la Pasajul Doamna Ghica au ajuns pe șantier, că, de fapt, la acest proiect s-au pierdut doi ani.

”Încetaţi să vă mai lăudaţi zgomotos. Nu aveţi niciun merit”, le-a transmis Firea celor care ”sunt în stare să lanseze şi artificii” după sosirea primelor piese, transmite News.ro.

”Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că ştiu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect şi ce delăsare a fost după”, a susţinut fostul primar.

Sâmbătă au ajuns primele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar momentul a fost filmat de viceprimarul Capitalei Horia Tomescu. Ulterior primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunțat că pasajul nu se va finaliza până la sfârșitul anului și că mai urmează 40 de transporturi care să aducă toate piesele în București.

Vineri, Nicuşor Dan a scris, tot pe Facebook, că au intrat în ţară primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar weekendul acesta vor ajunge în şantier.

La pasajul Doamna Ghica, Primăria Generală execută lucrările în regie proprie cu Trustul de clădiri metropolitane, dar șantierul are doi ani întârziere față de primul termen promis.

Tablierul metalic, produs în Italia, este cea mai importantă componentă a pasajului, iar montajul va dura aproximativ patru luni, deschiderea circulației fiind programată acum pentru primăvara lui 2023.

Ce a scris Gabriela Firea pe Facebook:

”Dar ce vuiet e pe reţelele sociale! E festival printre «groparii Capitalei»! Au reuşit, după doi ani, să aducă primele bucăţi din tablierul metalic la Pasajul Doamna Ghica şi sunt în stare să lanseze şi artificii. Ar face orice să-şi lege imaginea de proiect şi să-i facă pe bucureşteni să creadă că datorită lor se construieşte pasajul. Nu, ei au un singur «merit»: din cauza lor s-au pierdut 2 ani, iar şoferii care au trecut prin zonă s-au chinuit. Au uitat câte critici au azvârlit în spaţiul public în tot timpul mandatului meu şi în campanie, fiind mereu împotriva proiectelor pe care le realizam împreună cu echipa mea.

Acum sunt bune? Nu, domnilor, aveţi puţină onoare! Încetaţi să vă mai lăudaţi zgomotos. Nu aveţi niciun merit. Voi eraţi cei care votaţi împotriva acestor proiecte în mandatul trecut, dar aţi uitat, nu-i aşa? Mult mai bine ar fi ca Nicuşor Dan şi acoliţii săi, în special necunoscuţii care îşi fac imagine pe spinarea muncii altora, să le spună bucureştenilor de ce nu e gata încă acest pasaj, nu să se laude că au mai avansat un metru în doi ani!”, a afirmat Gabriela Firea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Ea a susţinut că Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat şi în zonă este tot aglomeraţie ”pentru că actualul primar general şi majoritatea USR-PNL-PMP s-au încăpăţânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, şi au ţinut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal”.

”Cât priveşte partea metalică a pasajului, care este acum material bun pentru selfie-uri şi live-uri din şantier, realitatea este cu totul alta! Când au venit dânşii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească şi sunt dovezi în acest sens. Au renunţat la acel contract şi la bucăţile deja asamblate în fabrică pentru un nou producător din Italia.

Ce ar mai fi ţipat dacă pe vremea mea s-ar fi construit tablierul în altă ţară! Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că ştiu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect şi ce delăsare a fost după. Ştiu şi bucureştenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, şi câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicuşor Dan primar”, a adăugat fostul primar al Capitalei.

Firea a subliniat că Pasajul Doamna Ghica ”este meritul specialiştilor din Primăria Capitalei şi al celor care au lucrat în două companii municipale până în Septembrie 2020”.

”Ce a urmat după noi este doar bătaie de joc, este clar că Nicuşor Dan ar fi oprit definitiv şi acest şantier dacă ar fi avut cum”, a mai scris ea.

Firea a adăugat şi câteva fotografii despre care a spus că sunt ”dovada «agitaţiei» de pe şantier din această vară. Pustiu!”.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului.

După două tentative eșuate, la începutul acestui an, în ianuarie, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier.

Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare a fost de șapte luni și jumătate de la semnarea contractului, adică în toamna lui 2022.

Îți recomandăm și:

Cookies