Firea, în locul lui Mutu la conducerea PSD Bucureşti. CINE e noul secretar în locul lui Ştefănescu

de:
29 mai 2019
0 Afișari
Firea, în locul lui Mutu la conducerea PSD Bucureşti. CINE e noul secretar în locul lui Ştefănescu

În ceea ce privește funcțiile de miniștri, Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar Titus Corlăţean este propunerea de vicepremier în locul lui Birchall.

Comitetul Executiv al PSD a decis tragerea pe linie moartă a apropiaților lui Dragnea și readucerea în prim plan a contestatarilor acestuia. Astfel, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Florin Iordache au făcut un pas în spate, iar Viorica Dăncilă, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu fac parte din noua gardă a PSD.

„E importantă pentru noi unitatea, să ințelegem unde s-a gresit, să ne unim forțele pentru a putea merge mai departe”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței CEx.

Premierul a mai declarat că PSD va rămâne la guvernare și că sub nicio formă nu își vor retrage sprijinul pentru unii dintre candidații PSD la europarlamentare.

Ea a mai spus în conferința de presă că Guvernul său nu a dat legi care să afecteze justiţia, că nu a avut vreodată pe masă vreo Ordonanță referitore la amnistie și grațiere. Legat de OUG pentru modificarea Codurilor penale, întrebată dacă insistențele veneau din partea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a spus: „Nu vreau să mă întorc la insistențele domnului Liviu Dragnea. Au fost mai multe insistențe. A fost o opinie de partid la un moment dat. Nu numai Liviu Dragnea”.

Premierul a mai anunțat că la începutul săptămânii viitoare va merge la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu mai mulţi lideri europeni, între care şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ea a spus că va vorbi la telefon cu omologii săi din Portugalia şi Spania pentru a relua relaţiile cu socialiştii europeni.

Detalii, pe Hotnews. 

Cookies