Firea, reacție acidă după ce Guvernul a decis că prefecții și subprefecții pot fi membri de partid: A schimbat Codul Administrativ pentru a face loc politrucilor

28 ian. 2021
30 Afișari
Firea, reacție acidă după ce Guvernul a decis că prefecții și subprefecții pot fi membri de partid: A schimbat Codul Administrativ pentru a face loc politrucilor

Gabriela Firea a lansat joi un atac dur după decizia Guvernului de miercuri de a permite prefecților și subprefecților să fie membri de partid.

Gabriela Firea critică decizia Guvernului de coaliție de permite ca prefecții și subprefecții să fie membri de partid. Prim-vicepreședintele PSD acuză Guvernul Cîțu că, „în loc de meritocrația și depolitizarea promise de USR, livrează total opusul, clientelism și politizare”.

Guvernul a aprobat decizia miercuri

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri modificările aduse Codului administrativ, referitor la statutul prefectului şi subprefectului, în sensul că cei care le dețin vor putea fi membri de partid.

”În şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă prin care prefecţii devin demnitari. (…) Este un proiect care a fost asumat de către coaliţia de guvernare prin programul de guvernare, iar astăzi am aprobat această ordonanţă de urgenţă (…) Nu este politizare a funcției, este o reașezare a acestei funcții. E un obiectiv asumat în programul de guvernare”, a precizat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern de miercuri.

„Sfidare la guvernare! Coaliția Dreptei mai dă o țeapă românilor! Prefecții și subprefecții nu mai sunt înalți funcționari publici, profesioniști ai statului care să-și facă datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiți politic.
Guvernul Cîțu a schimbat, prin ordonanță de urgență, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor săi. Daca faceam noi asa ceva, ieseau în stradā…
Este mai mult decât o țeapă, este o sfidare nerușinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioși.
În loc de meritocrația și depolitizarea promise de USR, guvernul Cîțu livrează total opusul, clientelism și politizare cât cuprinde”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook.

Cookies