FIT CITY

Firea: Programul Oncotype are 400 de beneficiare în București

„O mana intinsa in momente de cumpana. O idee devenita fapt concret. Oncotype. Analize genetice care fac diferenta dintre un tratament prea dur, indicat din teama, si unul tintit, doar cat este necesar. Azi avem deja 400 de beneficiare ale acestui program – paciente diagnosticate cu o afectiune maligna la san care au primit sprijinul financiar de 17 000 lei, pentru achitarea integrala a analizei genetice. 70% dintre paciente au urmat, dupa operatie, un tratament hormonal, mult mai suportabil, in comparatie cu cel chimic. Si programul nostru continua. Sa nu aveti niciodata nevoie de spitale, medici si analize. Dar, daca totusi se intampla ceva, suntem aici. Dornici sa venim in ajutor. Informatii la Assmb : 021/310 10 59″, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Testul Oncotype DX este inclus în 4 ghiduri clinice majore: National Comprehensive Cancer Network (NCCN), European Society of Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO) și ghidurile clinice de la St. Gallen Consensus 11.

Trei dintre ele au inclus testul Oncotype DX pentru cancerul de sân în ghidurile lor clinice, ca o opțiune pentru a prezice dacă o pacientă beneficiază sau nu de pe urma chimioterapiei.

ESMO recunoaste Scorul de Recurență al Oncotype DX ca pe un instrument de diagnostic folositor în obținerea de informații adiționale prognostice și/sau predictive în completarea analizei patologice și pentru a prezice raspunsul la chimioterapia adjuvantă, în special pentru pacienții cu cancer de sân ER +, în fază incipientă.

O analiză despre raportul dintre cost-eficienta al testului Oncotype DX pentru cancerul de san a arătat că terapia ghidată de Oncotype DX pentru cancerul de sân a fost asociată cu un câștig de 2,2 ani în speranța de viață a pacientei, în comparație cu terapia cu tamoxifen sau cu terapia cu tamoxifen combinat cu chimioterapie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button