Firea nu renunţă la companiile municipale: Cred că putem ajunge la un acord

de:
16 apr. 2019
0 Afișari
Firea nu renunţă la companiile municipale: Cred că putem ajunge la un acord

Primarul general al Capitalei încearcă să obțină un acord politic major în Consiliul General al Primăriei Capitalei pe mai multe proiecte extrem de importante și în acest sens i-a invitat la discuții pe toți liderii grupurilor politice din Consiliul General.

„Colegii din opoziţie critică activitatea primarului pentru că nu sunt din partidul lor, dar, până la urmă, suntem cu toţii trimişi de cetăţeni la primărie să-şi facă meseria. Aşa cum am găsit o soluţie în cazul Companiei Termoenergetica, sunt convinsă că şi în cazul altor domenii vom găsi soluţii tehnice, viabile”, a spus, luni, Gabriela Firea, în debutul şedinţei cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe tema companiilor municipale, potrivit news.ro.

Primarul general susţine că „toate companiile au fost înfiinţate conform unei legi care este încă în vigoare, au fost înfiinţate cu foarte multă bunăcredinţă, pentru servicii de calitate la preţuri corecte”.

„Companiile s-au înfiinţat tocmai pentru a lupta cu hoţia de la Primăria Municipiului Bucureşti. Ştiu că am supărat cele cinci-şase firme care au căpuşat bugetul Capitalei, dar eu merg mai departe. (…) De interes este să omorâm companiile municipale pentru că le-a creat Gabriela Firea. E un model folosit de mari capitale, doar în Bucureşti nu trebuie să funcţioneze. Totuşi, cred că putem ajunge la un acord să salvăm măcar câteva dintre aceste companii, pentru a avea servicii de calitate la preţuri corecte”, a mai spus primarul general.

„În toată ţara s-au înfiinţat companii municipale cu jumătate plus unu, doar la noi instanţa ne-a cerut două treimi. E interesant cum banii sunt consideraţi patrimoniu, dar nu mai explic, că e in van”, a adăugat Gabriela Firea.

Aceasta a invitat, luni, liderii celor cinci grupuri politice din cadrul CGMB la discuţie despre situaţia juridică a Companiei Municipale Consolidări, Companiei Municipale Parking Bucureşti, Companiei Municipale Eco-Igienizare Bucureşti şi Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti.

La discuţii participă mai mulţi consilieri, dar şi conducerea companiilor vizate.

 

Cookies