Firea: Nu am înţeles nici până acum îndârjirea CNAIR de a continua lucrările la Centura Capitalei

de:
30 aug. 2018
0 Afișari
Firea: Nu am înţeles nici până acum îndârjirea CNAIR de a continua lucrările la Centura Capitalei

„În legătură cu Centura ocolitoare a Capitalei, mi-am exprimat încă din primele zile dorinţa de a a mă implica în acest obiectiv de investiţii. Nu am înţeles nici pînă la această oră îndârjirea CNAIR de continua lucrările într-un ritm pe care noi îl considerăm nesatisfăcător. Consider că Ministerul Transporturilor este îndreptăţit să aibă ca prioritatea toate obiectivele din ţară şi tocmai e aceea nu înţeleg de ce atunci când o unitate administrativ-teritorială vrea să-i ia o povară, nu numai că ezită, dar refuză. Am făcut solicitări de nenumărate ori şi menţin solicitarea ca centura să fie transferată la Primăria Capitalei şi vă asigur că ritmul de lucur va fi cu totul altul. (…) Am aşa un sentiment, care va fi bun de această dată, şi cred că împreună cu actualul ministru al Transporturilor (Lucian Şova, n.r.) se va realiza acest transfer, pentru că am observat că este mai deschis. Mâine (joi, n.r.) voi avea o întâlnire cu dumnealui”, a declarat miercuri Gabriela Firea într-o conferinţă de presă pe tema proiectelor de infrastructură.

Anul trecut, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o solicitare către Guvern pentru a aproba transferul centurii Capitalei de la CNAIR în administrarea Primăriei Generale, astfel încât să poată gestiona lucrările, ea menţionând că municipalitatea are inclusiv un departament care se ocupă de atragerea fondurilor europene şi de monitorizarea proiectelor cu fonduri europene.

Firea a criticat ritmul lent cu care se desfăşoară lucrările pe centura Capitalei.

În luna aprilie, CNAIR a anunţat că a încheiat un protocol cu Primăria Capitalei, care vizează obiectivele de dezvoltare ale Bucureştiului.

În mai, Lucian Şova spunea că Primăria Capitalei are „mai mult entuziasm” decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a administra Centura Bucureştiului. Întrebat atunci dacă este necesară trecerea Centurii în administrarea municipalităţii, că nu ar trebui să se interzică discutarea pe acest subiect „doar de dragul” ca Centura Capitalei să fie în administrarea CNAIR.

Cookies