Firea: Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului

de:
05 aug. 2020
1 Afișari
Firea: Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului

„Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică ieri, 4 august!! Presupunându-se că firmele care au fost selectate au marfa pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfa la timp, conform contractului? Ce ţap ispăşitor va mai găsi? Pe cine va mai arunca anatema? Pe cine va mai arăta cu degetul, ca să-şi acopere incompetenţa? Aşteptăm cu interes scuze în faţa tuturor românilor pentru dezinformările transmise. Pentru mine nu aştept nimic, nici măcar scuze! Important este că adevărul a ieşit la suprafaţă”, a scris pe Facebook edilul general.

Ea a postat de asemenea acordul cadru de furnizare semnat de către Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii celor 14 firme care ar urma să livreze măşti. Gabriela Firea a mai precizat că în prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, contractul respectiv avea deja viza de control financiar preventiv.

„Stupoare! În prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţă, contractul cu pricina avea deja viza de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte ca premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l şicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!! Luni, 3 august, când premierul repeta declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, împroşcând cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul Sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, arată Firea.

Ea menţionează că este vorba despre un acord cadru încheiat pe o perioadă de trei luni, „care va fi urmat de contracte subsecvente şi în care fiecare firmă se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane” fiecare.

„Firmele aduc preponderent marfa din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirma obsesiv că au marfă ‘de proastă calitate'”, spune primarul general.

Duminică seara, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă „abonată a Primăriei Capitalei”, iar modul în care a depus aceste contestaţii indică faptul că „încearcă să împiedice finalizarea contractului”.

Luni, primarul general al Capitalei a replicat că premierul „insistă să acopere incompetenţa Guvernului” privind achiziţia măştilor de protecţie promise populaţiei, „aruncând pisica în curtea altora”.

Ulterior, Ludovic Orban a solicitat judecarea cu celeritate a contestaţiei privind achiziţia de măşti de protecţie sanitară pentru persoanele defavorizate, astfel încât să se poată încheia contractul şi, în termen de o săptămână, acestea să poată fi distribuite.

Cookies