Firea joacă tare împotriva lui Clotilde Armand: PSD va încerca să abroge decizia privind cele patru spitale

05 feb. 2021
70 Afișari
Firea joacă tare împotriva lui Clotilde Armand: PSD va încerca să abroge decizia privind cele patru spitale

Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, a reacționat dur după decizia luată în Sectorul 1 al Capitalei privind oprirea finanţării pentru patru mari spitale. Astfel, vineri seară a lansat un atac dur la adresa lui Clotilde Armand.

Parlamentarii PSD, alături de consilierii locali şi municipali ai social-democraţilor vor să abroge hotărârea adoptată la nivelul Primăriei Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand (USR PLUS).

Anunțul Gabrielei Firea

PSD va încerca să abroge luni, 8 februarie, decizia privind cele patru spitale

“Mă aflu alături de parlamentari din Bucureşti, consilieri generali și locali, pentru a protesta faţă de tăierea finanțării a patru mari spitale de către Consiliul local din Sectorul 1. (…) Nu dorim sa rămânem doar la stadiu de protest, de indignare sau de aducere în faţa opiniei publice a acestei situaţii, care este ilegală și abuzivă.

Astăzi, colegii mei, consilierii de la Sectorul 1, au depus două documente la Secretariatul General al Primăriei de sector şi la cel al Consiliului Local al Sectorului 1.

Primul prevede convocarea unei ședințe “de îndată” pentru luni, la 12:00, de către o treime de consilieri, ce am reușit sa avem, chiar dacă suntem în opoziţie. Al doilea este un proiect de hotărâre prin care solicitam abrogarea deciziei care taie finanțarea celor patru spitale: Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arşi şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Plângere penală la Tribunalul București

Social-democrata afirmă că există consilieri din rândul partidelor de dreapta care regretă acum votul dat. Ei vor avea posibilitatea să-şi îndrepte greşeala şi să-şi demonstreze ataşamentul faţă de cetăţeni în cadrul şedinţei de luni, spune Firea, care subliniază că va fi depusă şi o plângere în acest caz la Tribunalul Bucureşti.

“Am văzut ca sunt consilieri ai partidelor de dreapta care au afirmat ca regreta votul. Dacă vor să demonstreze că au buna credință şi nu au ştiut ce au votat, pot să-şi demonstreze, luni, profesionalismul, ataşamentul faţă de cetăţeni, omenia şi responsabilitatea. Au posibilitatea să voteze abrogarea proiectului monstruos care taie finanţarea spitalelor din Capitală, spitale renumite la nivel naţional. Nu ne oprim aici!

Oamenii au nevoie sa simtă ca cineva se zbate pentru dreptatea lor. De aceea, depunem acțiune și către prefect care poate suspenda aceasta hotărâre. M-aş fi aşteptat ca, aşa cum a făcut-o în alte dăţi, domnul Berbeceanu sa se autosesizeze. Nu a făcut-o. Nu-i pasă de pacienţi, de copiii trataţi la Grigore Alexandrescu, sau nu ştie din partea cărui partid mai ocupă funcţia?

Mergem şi mai departe, cu plângere prealabilă și acțiune in contencios administrativ la Tribunalul București.

Asistăm la un ping-pong între Primarul Sectorului 1 și Primarul general cu cele patru spitale. Clotilde Armand nu a dorit să mai finanţeze aceste unităţi spitaliceşti. Este vorba de cheltuieli de întreţinere, cu utilităţile, cu paza, cheltuieli de investiţii”, a spus Gabriela Firea.

Potrivit social-democraţilor, însăşi Clotilde Armand ar avea zilele numărate în fruntea Primăriei Sectorului 1.

Cookies