Firea îl atacă pe Nicușor Dan după adoptarea bugetului Capitalei, „Nu îi pasă! Vor urma și alte tăieri”

08 mai 2021
4671 Afișari
Firea îl atacă pe Nicușor Dan după adoptarea bugetului Capitalei, „Nu îi pasă! Vor urma și alte tăieri”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe actualul primar general, Nicușor Dan, că a înjumătățit ajutoarele pe care ar urma să le primească lunar persoanele cu dizabilități din București. Firea a declarat că primarul „nu este interesat de problemele oamenilor”, dar și că, potrivit acesteia, „vor urma și alte tăieri”.

Actualul senator PSD, fost primar al Capitalei, Gabriela Firea a postat pe pagina personală de Facebook un atac la adresa actualului primar general, Nicușor Dan, la scurt timp după aprobarea bugetului Bucureștiului. Potrivit acesteia, persoanele cu dizabilități ar urma să fie afectate serios de rectificările bugetare, asta după ce Dan ar fi dat asigurări că persoanele cu handicap nu vor întâmpina probleme în acest sens.

„Vor urma și alte tăieri”, amenință Gabriela Firea

„Noul primar demonstrează, încă o dată, că nu este interesat de problemele oamenilor, de necazurile sau grijile lor. Iar azi și-a arătat cu prisosință fățărnicia și lipsa totală de empatie atunci când a anunțat, relaxat, că adulții cu dizabilități vor primi de acum încolo 250 lei/ lună, și nu 500 lei/lună! Ce contează ca oamenii acestia sunt cei mai amarati dintre noi, ca pentru ei fiecare banut conteaza! Sa se descurce cum pot!
Ce daca nu au primit banii din decembrie! Nu e responsabilitatea lui!
Nici apelul impresionant al Gabrielei Serbanescu, reprezentanta persoanelor cu dizabilitati, prezenta la sedinta de CGMB, nu l-a impresionat.
Pentru ca, de fapt, NU II PASA! Vor urma si alte taieri, de la Programul FIV, de la familiile monoparentale…”, a scris fostul primar al Capitalei în postarea cu pricina.

Nicușor Dan a declarat în toamnă că ajutorul persoanelor cu handicap va fi plătit în continuare

Potrivit Gabrielei Firea, actualul primar al Capitalei a declarat în campania electorală din această toamnă că ajutorul persoanelor cu handicap va fi plătit în continuare de primăria generală, deși la acea vreme existau acuzații că ar urma ca Dan să nu mai ofere acest ajutor financiar.
„Iar pentru cei care au uitat, un mic remember.
In septembrie 2020, Mincinosul mincinosilor se jura ca drepturile persoanelor cu handicap nu vor fi afectate:
„S-a răspândit în rândul persoanelor cu handicap ideea că după ce voi ajunge primar, am să elimin ajutorul pentru persoanele cu handicap. Cât de abject să fii, ca să faci o campanie mincinoasă, murdară pe seama persoanelor cu handicap! Vreau să fiu foarte clar, ajutorul de handicap va fi plătit în continuare. Vreau ca acest ajutor de handicap să treacă în sarcina primăriilor de sector, dar dacă primăriile de sector, prin Consiliul Local, vor decide să nu preia acest ajutor, el va fi plătit în continuare de Primăria Capitalei”, promitea, fariseistic, Nicusor Dan…
Singura vorba pe care o mai merita acest om este RUSINE!”, a mai spus Firea pe pagina sa de Facebook.

Vineri a fost adoptat bugetul Primăriei Capitalei

Bugetul a fost adoptat cu 34 de voturi pentru, 5 împotrivă și 15 abțineri după ce Nicușor Dan a ajuns la o înțelegere cu consilierii USR-PLUS, care susțineau că bugetul are venituri supraestimate. După o serie de rectificări, bugetul a fost supus la vot în cadrul unei ședințe extraordinare convocate ieri de primarul general.

Din buget au fost tăiate circa 1,1 miliarde de lei atât de la venituri cât și de la cheltuieli, ajungând în forma actuală la 5,8 miliarde de lei, pentru ca instituțiile subordonate, creditele și fondurile europene să îl ridice la un total de circa 8 miliarde de lei.

„Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți face mari lucrări de investiții când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar: Primăria Capitalei se va ține de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen”, a scris Nicușor Dan pe Facebook în urma aprobării bugetului.

Cookies