Firea îi cere socoteală Ministrului Sănătății în ceea ce privește centrele de tratare a marilor arși. În ce stadiu se află proiectele

26 mai 2021
10588 Afișari
Firea îi cere socoteală Ministrului Sănătății în ceea ce privește centrele de tratare a marilor arși. În ce stadiu se află proiectele

Gabriela Firea îi cere socoteală Ministrului Sănătății în ceea ce privește centrele de tratare a marilor arși. La nivel național, în fiecare an, sunt 10.000 de pacienți cu arsuri de diferite grade, iar 15% dintre aceștia au arsuri severe. Cu toate acestea, nu există niciun centru de tratare a marilor arși în România.

Firea îi cere socoteală Ministrului Sănătății în ceea ce privește centrele de tratare a marilor arși

Gabriela Firea declară că, la nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unitățile funcționale de mari arși, dar nu există niciun centru de tratare a marilor arși.

„Interpelare de la tribuna Senatului, cātre ministrul sānātātii. În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există nici nu există un centru de tratare a marilor arși.”, declară fostul Primar General al Capitalei.

Banca Mondială asigură, printr-un împrumut, fondurile necesare pentru construirea unor astfel de centre în București, Timișoara și Târgu-Mureș.

În ce stadiu se află proiectele

„În martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.”, spune Gabriela Firea.

Firea solicită informații actualizare privind „stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.”

De asemenea, fostul Primar General al Capitalei solicită și informații despre existența unei strategii de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre.

Cookies