ARHIVA B365

Firea, despre restanțele la ELCEN: Energia termică nu poate fi oprită, este infrastructură critică

„Termoenergetica este principalul client al ELCEN, am fost întodeauna buni platnici, până în momentele în care guvernele ne-au tăiat cota aferentă Municipiului București, și atunci au fost anumite probleme de alocare (…) Trebuie să se manifeste înțelegere. Solicitarea a fost, spre exemplu, să le plătim lunar 200 de milioane de lei. Cum am putea să alocăm 200 de milioane de lei, câtă vreme Primăria Capitalei primește ca și cotă defalcată 200 și ceva de milioane de lei?”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat că energia termică nu poate fi oprită, fiind vorba de infrastructură critică.

„Aceste pisici negre arătate public din partea ELCEN nu fac altceva decât să-i sperie pe cetățeni. Ei cu asta se ocupă. Este infrastructură critică energia termică, nu poate fi oprită că decide un domn de la ELCEN și care consideră că Primăria Capitalei nu mai are altceva de achitat decât termoficarea”, a mai precizat Firea.

Reacția edilului vine după ce, luni, reprezentanții ELCEN au precizat că din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăților pentru agentul termic destinat Municipiului București, ELCEN se apropie de situația în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile propriilor angajați.

La rândul său, Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la consumatori.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button