ARHIVA B365

Firea, despre cartierul ANL Henri Coandă: Să găsim urgent soluții pentru finalizarea acestui proiect

De asemenea, cele 27 de străzi ale cartierului au în prezent sistem rutier de pământ.

Trebuie să găsim urgent soluții pentru finalizarea acestui proiect și să încercăm să respectăm termenele. Presiunea pe care o fac locuitorii din cartierul ‘Henri Coandă’ este legitimă, pentru că s-a pierdut foarte mult timp. Deși au fost implicate toate unitățile administrativ-teritoriale responsabile și alte instituții publice (…), nu s-a reușit până acum identificarea unor soluții pentru întreaga suprafață a cartierului iar persoanele care și-au cumpărat locuințe în acest cartier nu își pot desfășura viața într-un mod normal. Prin urmare, este important să luăm măsuri pentru menținerea unui ritm de execuție susținut și întocmirea unui calendar al lucrărilor„, a declarat Firea, citată de PMB într-un comunicat.

Gabriela Firea a mai solicitat să fie informată periodic despre stadiul lucrărilor efectuate asupra lotului I (București) și de demersurile premergătoare demarării lucrărilor pe lotul II (județul Ilfov).

În cadrul întâlnirii, au avut loc discuții referitoare la demersurile PMB pe lângă Administrația Națională „Apele Române” pentru a pune în aplicare studiul de fezabilitate realizat pentru „Regularizarea Văii Saulei”, care va permite deversarea în condiții de siguranță a apei pluviale de pe suprafața întregului ansamblu ANL „Henri Coandă”.

Conform PMB, terenul aferent cartierului ANL „Henri Coandă”, aflat în vecinătatea aeroportului Băneasa, are o suprafață de 115,69 hectare și face parte din domeniul public și privat aflat în proprietatea municipiului București, a Consiliului Județean Ilfov și a orașului Voluntari.

PMB a atribuit prin licitație publică contractul de proiectare și execuție nr. 731/ 30.12.2013 privind obiectivul „Realizarea rețelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente Ansamblului de locuințe ‘Henri Coandă’ sector 1 — Lot I” care include proiectarea rețelei de distribuție a apei potabile, a rețelei de canalizare a apelor uzate, a rețelei de canalizare a apelor pluviale, a sistematizării verticale și a sistemului rutier și proiectarea rețelei de iluminat public zonele 1 și 2 amplasate pe raza teritorială a Capitalei.

De asemenea, Primăria a mai atribuit prin licitație publică contractul de proiectare și execuție nr. 729/ 30.12.2013 privind obiectivul „Realizarea rețelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public precum și a drumurilor aferente Ansamblului de locuințe ‘Henri Coandă’ sector 1 — lotul II” care include proiectarea rețelei de distribuție a apei potabile, a rețelei de canalizare a apelor uzate, a rețelei de canalizare a apelor pluviale, a sistematizării verticale și a sistemului rutier și proiectarea rețelei de iluminat public amplasate în zona 3 și zona 4 aferente acestui ansamblu, aflate în prezent pe domeniul public al Consiliului Județean Ilfov și orașului Voluntari. În total, se estimează realizarea a aproximativ 6 km artere de apă, 20 km rețea de alimentare cu apă, 15 km rețea de canalizare pluvială, 17 km rețea de canalizare menajeră și 160.000 mp de drum carosabil.

Ambele contracte au fost atribuite Asocierii CO.GE.FA. S.P.A — S.I.M.CO. SRL — SCT BUCURESTI S.A.A — S.C. AECOM INGENIERIA S.R.L. — LUCA WAY — SC SCIT IMPEX SRL — ENERGOBIT S.A.

Valoarea totală a contractului semnat pentru lotul I este de 96.761.163,75 lei (exclusiv TVA) iar pentru lotul II de 80.486.998,85 lei (exclusiv TVA). Durata contractată este de 67 de zile pentru proiectare și 265 de zile execuție (zile lucrătoare).

Potrivit PMB, pentru ambele contracte de proiectare și execuție a fost lansat ordinul de începere aferent părții de proiectare începând cu data de 16.06.2014. În data de 15.03.2016, s-a înaintat către Asocierea CO.GE.F.A. ordinul de începere pentru execuția lucrărilor existente în contractul aferent lotului I și s-a predat amplasamentul către executant în data de 18.03.2016. Stadiul lucrărilor în săptămâna 1 — 5 august este de aproximativ 3% din total contract.

Pentru lotul II nu a fost lansat încă ordinul de începere pentru execuție, proiectul tehnic fiind în curs de avizare la operatorul S.C. Euro Apavol S.A.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button