Firea dă vestea proastă pentru milioane de copii privind creșterea alocațiilor: Incredibil, vot impotriva copiilor țării

25 feb. 2021
13415 Afișari
Firea dă vestea proastă pentru milioane de copii privind creșterea alocațiilor: Incredibil, vot impotriva copiilor țării

Gabriela Firea a prezentat, joi, amendamentul la buget pentru dublarea alocațiilor. Totuși, propunerea PSD a picat la votul din comisii, așa că fostul primar a venit cu o reacție dură cu privire la acest fapt. Totuși, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a a evitat să spună dacă va avea loc o nouă majorare a alocațiilor copiilor, după cea produsă în luna ianuarie 2021.

Senatoarea PSD de București, Gabriela Firea, anunța, joi, că va continua demersurile în Pralament pentru a obține majorările promise de atâta timp ale alocațiilor pentru copii. PSD a depus un amendament la bugetul pe 2021 pentru dublarea alocațiilor iar Gabriela Firea a argumentat inițiativa, joi, în Comisia din Parlament.

„Apărăm alocațiile copiilor și azi, în Parlament! Am depus un amendament la Legea Bugetului pentru majorarea alocațiilor.”, a anunțat Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook, înainte de Comisia din Parlament.

„În sfârșit împreună vom putea determina ca legea pentru dublarea alocațiilor să fie în sfârșit aplicată, după mai multe rânduri de amânări, tergiversări, și plata picătură cu picătură. Ceea ce nu este normal. Cu toții ne-am propus, în momentul în care a intrat în politică și în Parlament, să sprijinim familiile, să sprijinim copiii din România.” a spus Gabriela Firea în fața Comisiei parlamentare, joi.

Totuși, amendamentul a picat, după ce a fost votat doar de AUR și PSD.

Reacția Gabrielei Firea după votul din comisii

„Incredibil, vot impotriva copiilor tarii! Parlamentarii PNL, USR – Plus, UDMR din comisiile de Munca, Egalitate de sanse si Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocatiilor, facut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alaturi de noi, doar parlamentarii partidului AUR.
Era vorba de doar 0,27 % din PIB!
Au gasit bani pentru toate interesele lor, dar nu si pentru copii!!
Nu sunt cuvinte in vocabular pentru a-i defini pe politicienii care in campanie au promis lapte si miere iar acum s-au opus cu vehementa unui amendament atat de asteptat, de familiile din România”, a transmis Firea după votul din comsii.

Ce a transmis Raluca Turcan privind alocațiile pentru copii

Întrebată de jurnaliști în legătură cu o nouă majorare a alocațiilor pentru copii, care ar urma să fie făcută în luna iunie, Raluca Turcan a răspuns: „În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări. (…) Nu mă pot antepronunța. Vom vedea ce va rezulta din dezbateri și vot. Dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor și, evident, de voință exprimată prin vot”, a spus Turcan, potrivit Mediafax.

Ultima majorare a alocațiilor pentru copii a avut loc în luna ianuarie 2021, cu 20%, în prezent aceasta fiind în valoare de 214 lei.

Ce conţinea amendamentul PSD

Majorarea alocațiilor de la 1 martie 2021 la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020. Astfel, alocațiile ar fi trebuit să crească de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.

Cookies