ARHIVA B365

Firea: Conducerea RADET este penelistă şi mă obligă să plătesc o datorie istorică

Dacă ELCEN, companie a statului, opreşte apa caldă, este faptă penală. Nu pot fi lăsaţi bucureştenii fără apă caldă pentru că nişte companii nu s-au restructurat (…) Cine opreşte apa caldă, va «beneficia» de o plângere penală pentru că nu te joci cu infrastructura naţională„, a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Ea a afirmat că Primăria Generală nu are temei legal să plătească datoria de 285 de milioane de lei solicitată RADET-ului de către ELCEN. „Conducerea RADET, cea intangibilă, este penelistă şi acum mă obligă să plătesc o datorie istorică de 285 de milioane care nu este prinsă în contabilitatea primăriei„, a spus primarul general adăugând că plata nu poate fi făcută câtă vreme nu sunt elucidate temeiurile financiare şi juridice ale datoriei revedenicate de ELCEN.

CITEŞTE ŞI Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN pentru eşalonarea datoriei

Firea a precizat că lanţul datoriilor dintre Distrigaz Sud, ELCEN şi RADET a fost generat de un ordin de ministru din 2010, „care a făcut jocurile unor băieţi deştepţi” şi prin care s-a stipulat că datoriile dintre companiile de stat de fac mai întâi cu plata penalităţilor de întârziere şi abia apoi cu plata datoriei de bază, motiv pentru care RADET a fost pus în imposibilitatea de a scăpa de datoria faţă de ELCEN, care ar fi înregistrat ani în şir profituri doar prin penalităţile plătite de RADET.

Edilul a spus că ameninţarea cu stoparea apei calde către bucureşteni are un substrat politic, Firea acuzând PNL Bucureşti că a provocat criza prin oamenii pe care îi are în conducerile companiilor implicate şi în administraţia locală. „S-a dat, luni, ordin politic de la PNL Bucureşti împotriva mea şi a Primăriei Generale (…) Am fost ţinta unor atacuri politice. Totul a fost concentrat şi concertat”, a spus Firea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button