ARHIVA B365

Firea cere urgentarea lucrărilor la Pasajul Ghencea-Domneşti şi strada Prelungirea Ghencea

Dupa cum bine stiti, studiile de trafic au relevat faptul ca in aceasta zona este imperios necesara atat largirea arterei existente cat si modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie sa gasim impreuna solutii urgente pentru fluidizarea traficului in zona Prelungirea Ghencea – Domnesti, unde, in ultimii ani, din cauza investitiilor imobiliare semnificative, infrastructura rutiera a devenit insuficienta si mai ales, nesigura, pentru locuitorii din zona„, a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a cerut responsabililor din cadrul PMB sa ia toate masurile necesare pentru urgentarea implementarii acestui proiect.

Gabriela Firea a solicitat, de asemenea, conducerii Administratiei Strazilor, ca pana la finalizarea proiectului, sa demareze de urgenta lucrarile pentru realizarea unor alveole in statiile de transport public pentru ca autobuzele sa opreasca in afara partii carosabile.

Prin proiectul „Penetratie Ghencea-Domnesti” se va supralargi artera la doua benzi de pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru biciclisti, se vor amenaja spatii verzi si va fi modernizat sistemul de iluminat public.

Acest proiect reprezinta o investitie extrem de importanta pentru zona Ghencea –Domnesti, dar si pentru cartierele adiacente. Realizarea pasajului suprateran peste calea ferata si supralargirea strazii Prelungirea Ghencea vor fluidiza considerabil traficul rutier si , implicit, vor creste calitatea vietii locuitorilor din sectorul 6. De aceea, va asigur ca administratia pe care o conduc va sprijini Municipalitatea pentru ca acest proiect sa poata fi demarat in cel mai scurt timp„, a susţinut Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

CITEŞTE ŞI Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltaţi. Ce decizie a luat Primăria Capitalei

Specialistii Primariei Capitalei si reprezentantii CNADNR au analizat variantele de creare a legaturii intre cele doua lucrari, vizand o lungime de 800 m, astfel incat noua artera sa aiba continuitate atat din punct de vedere tehnic, cat si functional si estetic.

In ceea ce priveste exproprierile necesare pentru Penetratia Prelungirea Ghencea- Domnesti, reamintim ca procedura de expropriere a fost initiata prin HCGMB nr 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica. Ca urmare a declansarii procedurilor de expropriere, a fost semnata Conventia de deschidere a conturilor de afectatiune speciala inregistrata in Registrul Unic de Contracte al Municipiului Bucuresti cu Unicredt Bank SA si a fost consemnata suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri si constructii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button