ARHIVA B365

Când va fi funcţional Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă

Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (CMISU) este un obiectiv finalizat sută la sută, atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al dotărilor de ultimă generaţie, respectiv echipamentele IT şi de comunicaţii. Ne dorim cu toţii să devină centrul unic de comandă al serviciilor de urgenţă cât mai curând, astfel încât timpii de reacţie să scadă, atât în activitatea de zi cu zi, cât şi în cazul producerii unor situaţii deosebite, cum sunt de exemplu accidentele colective„, a spus edilul şef al Capitalei, la reuniunea la care au participat reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În urma discuţiilor s-a stabilit ca, în perioada următoare, să fie întocmit un calendar de populare a CMISU, care va fi trimis pentru avizare tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi proceduri de funcţionare şi modalităţi de colaborare între instituţiile participante. Municipalitatea va analiza în perioada următoare propunerile referitoare la reconfigurarea unor spaţii din cadrul CMISU şi asigurarea unor dotări suplimentare.

La întâlnirea de la sediul municipalităţii au participat prefectul Capitalei, Paul Petrovan, secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opriş, directorul Serviciului de Ambulanta Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Flaviu-Dorel Chiscop, medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţă, directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, Sebastian Cucoş, directorul general al Poliţiei Capitalei, Mihai Voicu.

Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă are o suprafaţă totală de peste 6.000 de metri pătraţi şi este structurat pe trei niveluri. Acesta cuprinde atât spaţiile funcţionale în care se va desfăura activitatea specialistilor – sala operaţională, sala Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, sala secretariatului tehnic, cât şi spaţii tehnice care pot asigura funcţionarea autonomă a Centrului chiar în cazul apariţiei unor evenimente grave, unde există rezerve de apă, precum şi rezerve de combustibil pentru funcţionarea generatoarelor electrice timp de 72 de ore.

Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă şi control asigură coordonarea centralizată a instituţiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe staţiile de lucru şi pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall), situat în sala operaţională.

Prin acest sistem informatic se asigură inclusiv comunicarea cu sistemele de alertare şi avertizare pentru populaţie, respectiv panouri stradale, panouri Metrorex, sirene şi mesaje SMS.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button