Firea: Campania de promovare a sănătăţii orale desfăşurată în şcoli continuă în perioada vacanţei

de:
10 iul. 2018
0 Afișari
Firea: Campania de promovare a sănătăţii orale desfăşurată în şcoli continuă în perioada vacanţei

 

„Campania de promovare a sănătăţii orale desfăşurată în şcolile bucureştene continuă pe toată perioada vacanţei de vară. Puteţi merge cu copiii la consultaţii gratuite în cabinetele stomatologice care pot fi găsite aici: www.assmb.ro/igiena-orala.php”, a scris Firea pe Facebook.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a lansat Campania de promovare a sănătăţii orale, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sănătăţii Orale, în şcolile şi grădiniţele aflate în subordinea IŞMB.

Acţiunea s-a adresat copiilor din grădiniţe şi din clasele 0 – IV, urmând ca în anul şcolar viitor să fie extinsă şi la gimnaziu.

Raportul final al campaniei postat pe site-ul ASSMB menţionează la rezultate creşterea numărului de copii informaţi în ceea ce priveşte importanţa sănătăţii orale. Campania s-a desfăşurat în 172 de grădiniţe de stat şi 186 de unităţi de învăţământ de stat din Bucureşti, iar aproximativ 117.260 de elevi au beneficiat de orele de educaţie pentru sănătate dentară, relevă raportul.

Potrivit acestuia, alte rezultate ale campaniei sunt: conştientizarea de către copii a importanţei consultului stomatologic, responsabilizarea conduitei de igienă orală, crearea şi deprinderea unor reguli de bază cu ajutorul sfaturilor medicilor stomatologi, creşterea numărului de elevi care adoptă măsurile recomandate în vederea eliminării factorilor de risc, creşterea vizibilităţii şi a utilizării de către preşcolari şi şcolari a cabinetelor stomatologice din incinta unităţilor de învăţământ, creşterea procentului numărului de copii fără carii.

Raportul arată că în mai au fost acordate 4.168 de tratamente stomatologice preşcolarilor şi şcolarilor din Bucureşti faţă de 3.791 în luna februarie. Totodată, numărul de consultaţii stomatologice acordate preşcolarilor şi şcolarilor din Capitală a crescut de la 5.463 în februarie la 6.965 în mai.

În martie, Turkes Ablachim, directorul medical al ASSMB, preciza că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a început o campanie de promovare a sănătăţii orale în grădiniţele şi la clasele primare din Capitală, urmând ca, de anul şcolar viitor, ea să se adreseze şi elevilor din clasele V – VIII şi licee.

Ea a reamintit că în cabinetele stomatologice din unităţile de învăţământ de stat se pot realiza gratuit tratamente stomatologice necesare copiilor.

Tot atunci, aceasta preciza că nu există cabinet stomatologic în fiecare şcoală, însă toate unităţile de învăţământ sunt arondate unui cabinet.

Cookies