ÎN ȚARĂ

Firea, avertisment privind creșterea vârstei de pensionare: Românii vor munci toată viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat vineri un avertisment privind creșterea vârstei de pensionare pregătită de PNL în noua lege a pensiilor. Senatorul de București spune că românii vor munci toată viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie.

Senatorul PSD de București, Gabriela Firea, acuză PNL că răpește românilor șansa de a se bucura de dreptul la pensie, după o viață de muncă și amintește că social democrații au avertizat încă de anul trecut că liberalii intenționează să crească vârsta de pensionare.

Avertismentul făcut de Gabriela Firea

„Românii vor munci toatā viata, pânā nu se vor mai putea bucura sānātosi de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”. După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legāturā cu acest subiect, ministrul PNL al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani.”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

„În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! Dupā ce s-au bātut cu pumnul în piept, în campanie, cā le vor anula.

Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.”, a mai transmis Firea.

Creşte vârsta de pensionare pentru femei

Vârsta de pensionare pentru femei va creşte şi va ajunge la 65 de ani, adică se va egaliza cu cea a bărbaţilor, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Astfel, guvernul va merge pe un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, având în vedere că femeile ies la pensie, în prezent, la 61 de ani, a spus Turcan, potrivit digi24.ro.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan. Ulterior, şefa de la Muncă a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a adăugat Turcan.

Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei și bărbați.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button